![]() |
Antrenör Eğitim Yönetmeliği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antrenör Eğitim YönetmeliğiAntrenörlük eğitimi bölümü Antrenör eğitimi antrenörlük eğitimi bölümü; Yüksek öğretim kurumlarında bu mesleğin eğitimini alabilmek için, Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli puan almak, üniversitelerin kendi bünyelerinde yaptıkları özel yetenek sınavlarında başarılı olmak gerekmektedir ![]() Özel yetenek sınavlarında; kişilerin spor becerileri, yetenekleri, teknikleri, hız, çabukluk, güç, performans gibi özellikleri ölçülmektedir ![]() gülle atma gibi atletizm dallarında, jimnastik hareketleriyle, topla ve diğer aletlerle yaptırılan hareketlerle eleme şeklinde yapılmaktadır ![]() Gençlik ve spor müdürlükleri bünyesinde açılan antrenörlük kurslarına katılmak için her hangi bir sınav söz konusu değildir ![]() ![]() Fakat bu kursa katılmak isteyenlerde aşağıdaki şartlar aranmaktadır; En az lise ve dengi okul mezunu olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsa dahi devlete karşı işlenmiş suçlardan dolayı ceza almamış olmak, Herhangi bir yerde çalışıyor ise kurs süresince izinli olmak ![]() Antrenörlük lisansı alarak göreve başlayanlar; minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde en az 3 yıl başarı ile çalıştıklarında, 2 ![]() kurslarına devam ederek (Spor İl Müdürlüklerinde), “Kıdemli Antrenör” olarak ilerleme kaydederler ve büyükler kategorisinde de görev alabilirler ![]() Kıdemli antrenör olarak en az 2 yıl başarı ile çalışanlar, 3 ![]() kurslarına devam ederek (Spor İl Müdürlüklerinde) “Baş Antrenör” olurlar, milli takımlarda ve diğer büyük klüplerde baş antrenör olarak görev alabilirler ![]() Ayrıca, meslek elemanları değişik illerde spor il müdürlükleri bünyesinde her kademede açılan gelişim seminerlerine katılarak mesleki bilgilerini geliştirme olanağı elde edebilirler ![]() En az 2 ![]() düzenlenen “Milletlerarası Antrenörlük Semineri” ne katılabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|