![]() |
Aşk ve Işık |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem88
|
![]() Aşk ve IşıkAŞK VE IŞIK Bir gece gözümü bir damla uyku tutmadı
![]() Pervanenin mumla konuşmasını dinledim ![]() Şöyle diyordu pervane, ateşten sevgilisine; 'aşık olan benim, yanmak bana yakışır ![]() Ağlayıp sızlayan ben olmalıyım ![]() Mum, 'benim zavallı sevgilim' dedi pervaneye, 'tatlı balımdan ayırdılar beni, haksızlıkla elimden alınınca Şirin'im, Ferhat gibi ağlayıp sızlamak da bana yakışır olmuştur ![]() Hem konuşuyor, hem de yanağından ateşten süzülen damlalar dökülüyordu mum: 'Meclisleri ışıtan nuruma bakma sen, sel gibi içime akan ve beni yakan ateşime bak ![]() Senin aşkın kuru bir iddiadır ![]() Ne sabır var sende, ne de tahammül ![]() Azıcık bir parıltı görünce kaçıyorsun ![]() Ben yanıp eriyinceye kadar dikilirim ayakta ![]() Senin sadece kanadını yakar aşk ateşi ![]() Beni ise baştan ayağa yakmıştır ![]() Söz sultanı Sadi mum gibidir ![]() Görünüşü gösterişli ve parlak, içyüzü ateşli ve yanıktır ![]() derken peri görünüşlü bir güzel yaklaştı ve 'püff' diye üfleyip söndürdü onu ![]() Zavallı mumun dumanı başından çıkarken, 'aşkın sonu budur' dedi ve canını verdi ![]() Aşk ölerek kurtulmaktır geçici dünyadan ![]() Sevgilisinin eliyle ölenin mezarına gidip de ağlama ![]() 'Ne mutluluk!' diye gıpta et, sevdiği onu öldürmeyi öldürerek diriltmeyi kabul etmiştir, diye düşün ![]() Eğer aşıksan bu kemendden kurtulmaya çalışma ![]() Sadi gibi korkusuz ve özgür bir aşık ol ![]() Büyük denizlere açıl, demiyorum, lakin bir kez açılmışsan tufandan korkma ![]() ![]() ![]() {alıntı} |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Aşk ve Işık |
![]() |
![]() |
#2 |
1907merve
|
![]() Cevap : Aşk ve IşıkGörünüşü gösterişli ve parlak, içyüzü ateşli ve yanıktır ![]() derken peri görünüşlü bir güzel yaklaştı ve 'püff' diye üfleyip söndürdü onu ![]() Zavallı mumun dumanı başından çıkarken, 'aşkın sonu budur' dedi ve canını verdi ![]() çooook güzeldi paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]()
|