|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgisayardan, gözlerimizi, korumak, yapmalıyız |
![]() |
Gözlerimizi bilgisayardan korumak için ne yapmalıyız? |
![]() |
![]() |
#1 |
sese61
|
![]() Gözlerimizi bilgisayardan korumak için ne yapmalıyız?Bilgisayar kullanırken gözlerin kurumasını ve çabuk yorulmasını önlemek için neler yapılmalı? Gün boyunca ekrana kilitlenen gözlerde oluşan yorgunluk için Florence Nightingale Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Gözlerinizi mümkün olduğu kadar kırpın ![]() ![]() ![]() * Ekranınızın renk ve parlaklık ayarını ayarlayın ve öyle kullanın ![]() ![]() * Bilgisayar kullanırken gözlerin kurumasını ve çabuk yorulmasını önlemek için, göz kırpma sayısını bilinçli olarak arttırın ![]() * Monitörü göz hizasının 10- 15 derece altına olacak şekilde yerleştirin ![]() ![]() * Ayrıca 10-20 dakikalık aralar verip uzağa bakın ![]() * Oturuş pozisyonunuzu ayarlayın ve dik oturun ![]() * Ekranın zemin renginin açık renk seçin ![]() ![]() * Belirli aralıklarla ekrandan farklı yere bakarak göz kırpma refleksini normale döndürün ![]() * Lenslerinizi mümkün olduğu kadar az kullanın ve bakımını iyi yapın ![]() ![]() * Yaşadığınız ve çalıştığınız ortamlarda havalandırma ve ışığın durumuna dikkat edin ![]() ![]() * Kirpik diplerinizde biriken artıkları düzenli sıcak su ile temizleyin ![]() ![]() * Kuru göz hastalığınız varsa bunun için sürekli yapay göz yaşı kullanın ![]() * Odada aydınlatmada kullanılan ışık kaynağı ne kadar parlak ve size direkt geliyorsa problem o kadar artacaktır ![]() ![]() * Gözlerde kuruma yaratacak uzun süre bilgisayarla çalışmak, okumak, araba kullanmak, televizyon seyretmek gibi işleri dinlenerek yapın ![]() ![]()
![]() |
|