Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kavun

Kavun Hakkında Bilgi

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kavun Hakkında Bilgi

Kavun Hakkında Bilgi

Kavunun %95'ini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından da yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği toksik maddelerin atımına yardımcı olmaktır

NASIL ALMALIYIZ?

1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın

2 Yuvarlak, san kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur

3 Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir

4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın

5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır

NASIL YEMELİYİZ?

Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var Akşamcılar ise kavunu yemek arasında, diğer mezelerle birlikte yer Her iki şekli de fazla yarar sağlamaz Kavunu yemeklerden önce yiyin

YARARLARI

Kanı zehirlerden temizler

İştah açar

Bağırsakları yumuşak tutar,

Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar

Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder

Romatizma ağrılarını hafifletir

Hafif yanıkları iyileştirir

Göz nezlesini önler

Bağırsaklarında ülser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir

Biliyorum şimdi kavun mevsimi değil ne alaka der gidi olduğunuzu görüyorum Ama Birbey tutturdu kavun almadan pazardan dönme diye Bende ne yapayım önce araştırdım sonra gidip aldım Buyur Birbey afiyet olsun :f31: Pazarın altını üstüne getirdim sayende

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com