![]() |
Yunus Emrenin Güzel Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunus Emrenin Güzel SözleriYunus Emrenin Özlü Sözleri -Az söz erin yüküdür, çok söz hayvan yüküdür ![]() -Biz gelmedik dava için, Bizim işimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik ![]() -Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin' yüzün' yumaz değil ![]() -Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır ![]() -Kırma dostun kalbini; Onaracak ustası yok ![]() ![]() - Ey hayat ırmağından su içenler! Gelin soralım canlara ki güzelliği ne oldu da gidiyor ![]() -Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt iki yüzlü! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım? zulum ile abad olanin akibeti berbad olur ![]() -Dünya yalan kardeşim, dünya yalan! Var mı yalan dünyada bakî kalan ![]() ![]() ![]() -Kırk küpü yerden göğe dizseler, ortadan birini çekeler, var sen seyreyle gümbürtüyü ![]() -Elif okuduk ötürü Pazar eyledik götürü Yaratılmışı hoş gördük Yaratandan ötürü ![]() -Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için ![]() ![]() ![]() -Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır ![]() ![]() -Olsun be aldırma Yaradan yardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Dervişlik olsaydı tâc ile hırka Biz dahi alırdık otuza kırka ![]() ![]() ![]() -Eğer, İlerde Birgün KEŞKE Demek İstemiyorsan, 3 Şeyi Doğru Seç! EŞİNİ, İŞİNİ, ARKADAŞINI ![]() -Maharet güzeli görebilmektir,Sevmenin sırrına erebilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya elim al kaldır beni ![]() ![]() ![]() ![]() -Benlik davasını bırak Muhabbetten olma ırak Sevgi ile dolsun yürek Hoşgörülü olmaya bak ![]() ![]() ![]() -Bir bahçeye giremezsen, durup seyran eyleme ![]() ![]() -Mal da yalan, mülk de yalan, var biraz da sen oyalan ![]() Nefistir seni yolda koyan, yolda kalır nefse uyan ![]() Eğer hor eğer hürmet Kişiye sözden gelir ![]() ![]() Bu dünyaya inanma, Vefasın bulam sanma ![]() ![]() -Ana rahminden geldik pazara, bir kefen aldık döndük mezara ![]() -Çok mal haramsız, çok söz yalansız olmaz ![]() -Çok söz hamal yüküdür ![]() -İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsen, Bu nice okumaktır ![]() -Aşık olamayan adem benzer yemişsiz ağaca ![]() -Aşk aşıkı şir eder, aslanı zencir eder, katı taşı mum eder -Dervişlik baştadır, tacda değil ![]() ![]() Beni bende demen bende değilem, Bir ben vardır bende benden içeri ![]() Benim uçmak neme gerek, hergiz gözüm ona bakmaz ![]() Türlü türlü cefanın adını aşk koymuşlar ![]() Ete kemiğe büründü, Yunus deyu gö ründü ![]() söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı bal ile yağ ede bir söz ![]() Ölümden ne korkarsın, korkma ebedi varsın ![]() -Yaratılanı hoş gör, Yaradan'dan ötürü ![]() -Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz ![]() - Benim bir karıncaya ulu nazarim vardır ![]() -İlim, kendini bilmektir ![]() -Dünyada dertsiz baş olmaz ![]() ![]() -Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri ![]() ![]() -Ya Rabbena hayreyle, Muhammed'e yâr eyle, Kabrimizi nur eyle, Kabre vardığım gece ![]() -Hoştur bana senden gelen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne varlığa sevinirim, Ne yokluğa yerinirim ![]() ![]() -Eğer Bir Müminin Kalbin Kırarsan Hakka Eylediğin Secde Değildir ![]() -Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi vardır ![]() ![]() ![]() -Sabah mezarlığa vardım, Baktım herkes ölmüş yatar, Her biri çâresiz olup, Ömrünü yitirmiş yatar ![]() -Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|