![]() |
Şimdi Genç Miyiz? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Şimdi Genç Miyiz?Yazımıza Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Evet dostlar ![]() Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz? Ya gözler altında mor halkalar ? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?" "Dost acı söyler" sözünün hikmetini anlar gibi oluyoruz değil mi? Ne yapalım kabahat aynalarda değil ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hem dört mevsim bahar olmaz yâ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz durmadan değişen, ama etrafındaki şeylerin de durmadan değişmesinden yakınan insanlar olarak kendi bencilliğimiz içinde her şeyi unutuveriyoruz ![]() J ![]() ![]() ![]() ![]() Tiryakisi olduğu ve zararını bildiği halde elindeki sigarayı son dumanına kadar yudumlayan insan, hayrettir ki, aynı titizliği sayılı nefeslerden örülü gençliğine gösteremiyor ![]() ![]() boş vakit gibi ne büyük bir nimet olduğu, ancak elden gidince anlaşılıyor ![]() Öyleyse yolun neresinde olup olmadığımızı anlamak için, yazımızın başındaki "ŞİMDİ GENÇ MİYİZ?" sualine hemen cevap aramaya başlayabiliriz ![]() Asrın doktorunun günümüz gençliğinin hastalığına uzattığı reçetede: "Gençlik damarı akıldan ziyâde hissiyâtı dinler ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu bilmezlikten gelmek, tedavi ve teşhiste mutlaka yanlışlıklara sebebiyet verecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şey gibi, gençlik sermayesi de, sarfedildiği yere göre kıymet kazanacaktır ![]() Çok kısa zaman misafirimiz olan gençlik nimetini iyi değerlendirebildiğimiz takdirde, onunla ilerde ebedî bir gençlik kazanabileceğimizi bütün ilâhi fermanlar ve peygamberler haber vermektedir ![]() DAHA NE DİYELİM DOSTLAR ![]() GENÇLİĞİNİ EĞLENMEKLE GEÇİREN İHTİYARLIĞINI AĞLAMAKLA GEÇİRİR -alıntı-
![]() |
![]() |
Cevap : Şimdi Genç Miyiz? |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Şimdi Genç Miyiz?Dün geçti Yarın Varmı Gençliğine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı? N ![]() ![]() ![]() Ne güzel anlatmış şair ![]() Şimdi konu başlığında da sorulduğu gibi Şimdi Gençmiyiz? Hayır ben genç değilim ölecek yaştayım hatta sadece ben değil herkes ölecek yaşta ![]() Bir gün h ![]() ![]() ![]() Emeğinize sağlık Rahman razı olsun ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Şimdi Genç Miyiz? |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Şimdi Genç Miyiz?Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz?
Ya gözler altında mor halkalar ? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? özellikle 40 yaş kendini çok kötü hissettiğin bir yaş ![]() ![]() " |
![]() |
![]() |
|