Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
genç, miyiz, şimdi

Şimdi Genç Miyiz?

Eski 02-17-2009   #1
GöKKuŞaĞı
Icon47

Şimdi Genç Miyiz?

Yazımıza Hz Ömer'den bir hatırayla girelim: Devlet reisi iken, her sabah "ÖLÜM VAR YA ÖMER" diye, seslenip ikaz eden ücretli bir memur tutuyor Ancak bir gün âniden vazifesine son verilen bu memur sebebini sorduğu zaman: "Bu sabah aynaya baktığımda, saçımda sakalımda beyaz kılları gördüm Onlar bu vazifeyi senden daha iyi yapıyorlar" cevabını alıyor
Evet dostlar Aynalar bizi bekliyor, bir görünelim ondan sonra karar verelim veya isterseniz bırakalım da onunla otuzbeş yaş şâiri konuşsun:

Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz?
Ya gözler altında mor halkalar ?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?"

"Dost acı söyler" sözünün hikmetini anlar gibi oluyoruz değil mi? Ne yapalım kabahat aynalarda değil ki Onların bir şey ilâve ettikleri yok Biz nasılsak sadece aynen aksettiriyorlar
Hem dört mevsim bahar olmaz yâ Herşey gibi, güzelliklerde solacak Zira herşeyin bir sabahı, bir de akşamı var Bursa'lı şâir Cenâni'nin söyleyişiyle: "Dehr içinde hangi gün gördük ki, akşam olmaya" Aslında akşamın olacağını, o kaçınılmaz saatin geleceğini hepimiz biliriz Ama gene de gelip geçici şeylerle avunur ve kendimizi aldatıp, zihnimizi başka şeylerle meşgul etmeye çalışırız
Biz durmadan değişen, ama etrafındaki şeylerin de durmadan değişmesinden yakınan insanlar olarak kendi bencilliğimiz içinde her şeyi unutuveriyoruz
JJ Rousseau'nun deyişiyle "Yeryüzünde herşey devamlı bir akış halindedir Hiç bir şey kararlı ve kesin bir şekilde muhafaza edilemiyor ve dışımızdaki şeylere karşı duyduğumuz sevgiler de, ister istemez onlar gibi geçiyor, değişiyor"

Tiryakisi olduğu ve zararını bildiği halde elindeki sigarayı son dumanına kadar yudumlayan insan, hayrettir ki, aynı titizliği sayılı nefeslerden örülü gençliğine gösteremiyor Herhalde gençliğimizi parayla satın almadığımız için kıymetini tam takdir edemiyoruz Halbuki hayatta insanın başına bir defa gelen gençliğin sıhhat ve
boş vakit gibi ne büyük bir nimet olduğu, ancak elden gidince anlaşılıyor
Öyleyse yolun neresinde olup olmadığımızı anlamak için, yazımızın başındaki "ŞİMDİ GENÇ MİYİZ?" sualine hemen cevap aramaya başlayabiliriz
Asrın doktorunun günümüz gençliğinin hastalığına uzattığı reçetede: "Gençlik damarı akıldan ziyâde hissiyâtı dinler His ve heves ise kördür Âkıbeti görmez Bir dirhem hazır lezzeti, ileride bir batman lezzete tercih eder" yazılıdır
Bunu bilmezlikten gelmek, tedavi ve teşhiste mutlaka yanlışlıklara sebebiyet verecektir Evet bu çağda, bu yaşta, uğruna "ebedilik" yeminleri edilmiş nice sevgiler ve sevgililer vardır ki, kısa bir müddet içinde arkasında bir ümit ışığı, hattâ titrek bir pırıltı bile bırakmadan sönüp tükenmiştir "Hakikî zevk ve elemsiz lezzet, yalnız îmanda ve îman ile olabilir" sırrınca, gençliğini kıymetsiz şeylerin peşinde harcamayanlar, yapraklar gibi rüzgârlara oyuncak olmaktan kendini koruyanlar ve gençlikten ihtiyarlığa gün çalmış olan bahtiyârlar, Efendimizin (sav) "Gençlerinizin en iyisi, temkinde ve sefahatlerden çekinmekte ihtiyarlara benzeyenlerinizdir" şeklindeki mübârek sözlerine mazhar olmuş demektirler

Her şey gibi, gençlik sermayesi de, sarfedildiği yere göre kıymet kazanacaktır
Çok kısa zaman misafirimiz olan gençlik nimetini iyi değerlendirebildiğimiz takdirde, onunla ilerde ebedî bir gençlik kazanabileceğimizi bütün ilâhi fermanlar ve peygamberler haber vermektedir

DAHA NE DİYELİM DOSTLAR

GENÇLİĞİNİ EĞLENMEKLE GEÇİREN İHTİYARLIĞINI AĞLAMAKLA GEÇİRİR

-alıntı-

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Şimdi Genç Miyiz?

Eski 02-17-2009   #2
gülgüzeli

Dün geçti Yarın Varmı
Gençliğine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı?
NFKısakürek
Ne güzel anlatmış şair

Şimdi konu başlığında da sorulduğu gibi Şimdi Gençmiyiz?
Hayır ben genç değilim ölecek yaştayım hatta sadece ben değil herkes ölecek yaşta

Bir gün hz ömer kendine bir adam tutmuş bana her gün ölümü hatırlat demiş seneler geçmiş saçlarına ak düşmüş adama tamam artık ölümü kendim de hatırlarım demiş

Emeğinize sağlık Rahman razı olsun
Selam ve dua ile

Eski 02-17-2009   #3
Şengül Şirin

Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz?
Ya gözler altında mor halkalar ?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?

özellikle 40 yaş kendini çok kötü hissettiğin bir yaş Alışmak çok zor

"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com