Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, antepin, ezmesi, meşhur

Antep'in meşhur Acılı Ezmesi..

Eski 02-16-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Antep'in meşhur Acılı Ezmesi..



Malzemeler: 3 adet büyük boy soğan- 3 adet orta boy salatalık- 3 adet büyük boy domates- 4 sivri biber- Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane- 3-4 diş sarımsak- 1 çorba kaşığı salça- 1 çay bardağı zeytinyağı- 1 kahve fincanı nar ekşisi- 1 çorba kaşığı acı pulbiber

Hazırlanışı: Soğanları kabuklarını soyup bıçakla incecik kıyın Süzgece koyup yıkayın ve elinizle suyunu sıkıp kenara alın Salatalıkların kabuklarını soymadan, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra bıçakla ince kıyın Her ikisinin de suyunu elinizle sıkarak süzün Biber, maydanoz, dereotu ve naneyi de ince kıyın Hazırladığınız tüm malzemeyi bi kapta harmanlayınÜzerine kıyılmış sarmısak, salça, pulbiber, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.