Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaç, anlamı, atasözünün, kökünden, yıkılır

Ağaç Kökünden Yıkılır Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağacı ayakta tutan, onu toprağa bağlayan kökleridir Onun bütün dallarını kesebilirsiniz, ancak yıkamazsınız Yıkmak için köklerini topraktan çıkarmak zorundasınız Bir aile, toplum ya da düzen de tıpkı ağaç gibidir Onu da ayakta tutan bir temel (kök) vardır Kimi ayrıntılarını (dallarını) yok edebilirsiniz, ancak yıkıp bozamazsınız; yıkmak için temelini sarsmak, ana noktalarını bozmak zorundasınız

Bir ağaç kökleri sayesinde hayatta kalır Çünkü, ağaç kökleri sayesinde beslenir Ağacın kökünü keserseniz, ağacın beslenmesini engellemiş olursunuz Hiçbir canlı beslenmeden yaşayamıyacağına göre ağaç bu durumda ölür Aynı şekilde insanı da aç bırakırsanız, insanda ölür Yani bu atasözünde demek istenen büyük bir şeyi ortadan kaldırmak için, asıl onun kaynağını ortadan kaldırmanız gerekmektedir İnsanın temeli sağlam olduktan sonra derler hep Bu da o misal Ağacın köküne zarar vermeden ağacı yoketmeniz pek mümkün değildir Tamam etkisiz hale getirilebilir ama yokedilemez Kökünden yine gelişir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com