Tavuk Marine Etmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Marine EtmekTavuk marine etmek ![]() MALZEMELER 2 adet tavuk göğsü Tavuğun lezzetlendirilmesi (marine) etmek için: 2 yemek kaşığı soya sos (bulamazsanız nar ekşisi veya 1 yemek kaşığı sirkede olur) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 3 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik HAZIRLANIŞI Önce tavukları lezzetlendirmek için, derin bir kasenin içinde soya sosu, sarmısak, sıvıyağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp, tavukları içine koyalım Her taraflarını iyice bulayıp en az 1 saat en ideali ise 5-6 saat buzdolabında bu ?marinat sosunda? bekletelim Böylece iyice lezzetlenen tavukları ister yağsız tavada isterseniz fırında iyice pişirelim (en fazla 15-18 dakika tavuğun pişmesi için yeterlidir)![]() Tavuklar soğuyunca bir kesme tahtasının üzerinde parmak şeklinde dilimleyin ve bekletin ![]() Öte yandan büyük bir salata kasesinin içine istediğimiz çeşit yeşilliği yerleştirelim Üzerine tavuk dilimlerini dizelim Sonra da hazırladığımız sosu tavukların üstünden doğru salatanın üzerine aktaralım Salatamız hazırdır, afiyet olsun![]() SOSUN TARİFİ Sos için derin bir tasın içinde; mayonez, hardal, ılık tavuk suyu ya da sade su, zeytinyağı, sirke, limon ve tuzla beraber karabiberi ekleyip, iyice çırpalım |
|
|
|