![]() |
Patlıcan Kebabı Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Kebabı Tarifi ResimliPatlıcan kebabı tarifi resimli ![]() Malzemeler: Köfte için: * 500 gr ![]() * 1 orta boy kuru soğan * 1 iri kırmızı biber * 1 yumurta * 2 yemek kaşığı galeta unu * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 tatlı kaşığı kuru maydonoz (bir miktar taze maydonoz da kullanabilirsiniz, ben maydonoz doğramaktan nefret ettiğim için kuru maydonoz benim için yürüyen merdiven gibi birşeydir ![]() * 2 tatlı kaşığı kekik * 2 tatlı kaşığı tuz * Çekilmiş tane karabiber * Arzuya göre az miktar kaşar peyniri rendesi (sonradan aklıma geldiği için ben kullanmadım ama güzel olabilir ![]() Diğer malzemeler: * 4 adet orta boy patlıcan * 2 adet orta boy domates * 3-4 adet yeşil biber * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1/2 yemek kaşığı domates salçası * 1/2 yemek kaşığı biber salçası * 1 su bardağı su patlican kebabi tarifi3 5845 Patlıcan kebabı tarifi Yapılışı: * Köfte harcını hazırlamak için soğanı ve kırmızı biberi robotta çekin, ya da soğanı rendeleyin, kırmızı biberi ise çok minik doğrayın ![]() ![]() ![]() * Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan iri dilimler halinde kesin ![]() ![]() * Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın ![]() ![]() * Fırınınızı 200 derecede ısıtın ![]() * Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ![]() ![]() * Zeytinyağı, biber salçası, domates salçası ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin ![]() ![]() * Sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ve yoğurt ya da ayranla servis yapın ![]() Alternatifler: * Köfteleri yağsız ya da az yağlı tavada kızartabilir ve patates püresiyle servis yapabilirsiniz ![]() * Köfteleri tepsiye dizip patates dilimleri ve yeşil biberlerle süsledikten sonra üzerlerine tarifteki gibi salçalı ve zeytinyağlı su gezdirerek fırında pişirebilir, fırında patatesli köfte yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|