![]() |
Sucuk Baharatı Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sucuk Baharatı Nasıl HazırlanırSucuk baharatı nasıl hazırlanır Sucuk Nasıl Yapılır Sucugun Püf noktası Sucuk nasıl yapılır? Bu soruyu cevaplamak için, sucuk malzemeleri ve yapım tekniği ile incelenmesi gereklidir ![]() ![]() Sucuk Tarifi: Sığır, manda, koyun ve keçi gibi hayvanların etlerinden veya karışımlarının içerisine bazı baharat ve yardımcı maddeler konularak sucuk yapımı gerçekleşmektedir ![]() Sucuk Nasıl Yapılır: Sucuk tarifi için kullanılacak etlerin olgunlaşması gereklidir ![]() ![]() ![]() Sucuk yapımı için olgunlaşmış etler, kemiklerinden ayrılarak kıyma makinesinden geçirilmesi gerekir ![]() ![]() Daha sonra sucuk yapımı için hazırlanmış ete yeteri miktarda tuz, sodyum nitrik, askorbik asit ve şekerden oluşan yardımcı malzemeler karıştırılmalıdır ![]() Sucuk kesit yüzeyinin mozaik görüntüsünü sağlamak, kurumada yardımcı olası ve sucukta yumuşaklığın sağlanması için yağ ilave edilmelidir ![]() Sucuk yapımı için kullanılacak yağ; kuyruk yağı ve kabuk yağlardan olabilir ![]() ![]() ![]() Bu karışıma damak tadınıza göre acı veya tatlı baharatlar eklenir ![]() ![]() Örnek verelim ![]() “ Sucuk İçine Konacak Sucuk Baharatları: Ete göre sucuk baharatlarını ayarlayabilirsiniz ![]() 10 kg lık bir sucuk yapımı için kullanılacak et içerisine baharat karışımı şöyle olabilir ![]() • 5 kg kuyruk ve kabuk yağ, • 500 gr tatlı toz biber, • 100 gr acı toz biber, (isteğe göre tatlı biberden acı bibere takviye yapılabilir ![]() • 250 gr tuz, • 60 gr karabiber, • 50 gr kimyon, • 350 gr sarımsak, İlave edilebilir ![]() ![]() Sucuk baharatları eklenmiş sucuk harcı karıştırıcı makinaları ile sucuk harcı içerisinde hava kalmayacak şekilde iyice karıştırılmalıdır ![]() Sucuk Harcı Kalıplara Doldurma İşlemi: Karışımı yapılan sucuk harcı kalıplara doldurulması itina ile yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sucuk Kalıplarının Askıda Kalması ve Olgunlaşması: Dolumdan sonra sucuk kalıpları birbirine değmeyecek şekilde askı işlemi yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() Olgunlaşma odaları ilk başlangıçta % 95 rutubetli sonlara doğru % 75 civarında bir rutubete sahip olması, oda sıcaklığınında 18-20 derece civarında bulunması gerekmektedir ![]() Bu ortamda bulunan sucuk nem oranın % 40 a düşünceye kadar bekletilmesinde yarar vardır ![]() ![]() Nem oranı % 40 düşen sucuk yenilebilir durumdadır ![]() ![]() Sucuk nasıl yapılır? Gibi bir sorunun cevabını bulup yazmaya çalıştık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|