Kol Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kol Böreği Nasıl YapılırKol böreği nasıl yapılır Malzemeler: 5 adet yufka 5 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı margarin karabiber tuz 1 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı susam Yapılışı: Patetesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun Geniş bir kaba alarak dilimleyin içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin![]() Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin (ben orta boy bir borcam kullandım) Tüm yufkalara aynı işmei uygulayın![]() Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın Üzerine yumurta sarısını sürün ve bolca susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızara kadar pişirin |
|
|
|