Buhara Usulü Turşu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buhara Usulü Turşu TarifiBuhara Usulü Turşu Tarifi Malzemeler 200 gr karnabahar5 adet turşuluk patlıcan 2 adet havuç 8 yaprak beyaz lahana 6 adet salatalık 6 adet yeşil domates yarım kg kırmızı domates1 baş sarımsak 2 yemek kaşığı kuru nane üzüm sirkesi tuz Yapılışı Malzemeleri ayrı ayrı tencerelerde su içinde haşlayın Sebzeler haşlanırken her sebze suyuna bir yemek kaşığı tuz eklenmeli Karnabaharı dallarını ayırıp tencereye su ve tuz atın Karnabaharı 8 dakika haşlayın Patlıcanın kabuğunu soymadan göbek kısmından bir kere kesip 2 parça haline getirin ve onu da ayrı bir tencerede içine tuz katarak 8 dakika haşlayın Havuçları küçük tekerleklere halinde doğrayıp ayrı bir tencerede yine suya tuz ekleyip 15 dakika haşlayın Lahanayı kaynamış suya doğramadan koyup haşlayın Lahananın da haşlanma süresi 6 dakika olsun![]() Sebzeleri haşladıktan sonra, süzgeçten geçirin ve soğumasını bekleyin Sebzeleri turşu kavanozuna koymadan önce sularının iyice süzüldüğüne emin olun Yeşil domatesleri ve de salatalıkları olduğu gibi yıkayıp bütün halinde kavanoza koyulmak üzere süzgeçte bekletin![]() Daha sonra ayrı bir kaba kırmızı domatesi rendeleyip koyun Üzerine kuru nane ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edin Sonra, sarımsakları blenderden geçirip malzemenin içine ekleyin En son olarak bu malzemeye yarım su bardağı sirkte dökün ve malzemeyi iyice karıştırın![]() Sonraki işlemde 3 litrelik kavanozu iyice yıkayıp temizledikten sonra, ters çevirin Ve kurumaya bırakın Kavanozun içinde bir Damla dahi su kalmamasına dikkat edilmeli Şimdi kavanoza önce sebzeleri yerleştirin Sonra da hazırladığımız domatesli karışımı kavanoz dolana kadar üzerine dökün Kapağını kapatın |
|
|
|