![]() |
Hellim Peynirli Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hellim Peynirli TariflerHellim peynirli tarifler Kıbrıs'ın özel peyniri olan Hellimi nefis bir lezzet için böreklerinizde de kullanabilirsiniz ![]() Malzemeleri 3 adet yufka 6 Adet hellim peyniri 1 Su bardağı süt 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) 1 Çay bardağı sıvı yağ Yapılışı Yufkaların her birini ortadan ikiye kesin ![]() Hellimleri arkalı önlü tavada kızartın ![]() 1 Su bardağı sütün içine yumurtayı kırıp çırpın ![]() Karışıma sıvıyağını ilave edip tekrar karışırın ![]() Yufkaları hazırladığınız sos ile iyice ıslatın ![]() Hellimleri yufkaların tam ortalarına yerleştirip üçgen şeklinde kapatın ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız tüm börekleri dizin ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derelik fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() İsterseniz çörek otu,haşhaş yada susam ile süsleyebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|