Zeytinli Rulo Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Rulo TarifiZeytinli Rulo nasıl yapılır Zeytinli Rulo Tarifi Malzemeleri 1 tatlı kaşığı toz maya 1 çay bardağı ılık su 2 su bardağı tam buğday unu 1 tutam ezilmiş kaya tuzu 1 yumurta 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 5 su bardağı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin karışımı3 diş sarımsak Üzeri için 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı pulbiber Zeytinli Rulo Yapılışı Mayayı ılık suya ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin Unu hamur yoğurma tahtasına döküp ortasını havuz gibi açın![]() Tuz, yumurta, zeytinyağı ve mayalı suyu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakın![]() Sarımsakları soyup ezin Zeytin dilimlerini ekleyip karıştırın![]() Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle incelterek dikdörtgen şeklinde açın Sarımsaklı zeytin dilimlerini hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo sarın![]() Ruloyu una bulanmış bıçakla 1 5 parmak eninde dilimlere kesin Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın![]() Yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça ile hamurların üzerine sürün Susam ve pulbiber serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Ilık servis yapın Zeytinli rulo artık hazır, afiyet olsun |
|
|
|