![]() |
Fırında Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patlıcan Dolması Nasıl YapılırFırında Patlıcan Dolması Tarifi Fırında Patlıcan Dolması nasıl yapılır Malzemeler Aynı irilikte orta boy dört bostan patlıcanı, 4 olgun domates, 1 soğan, 1 demet maydanoz, 1 diş sarmısak, 1 kahve fincanı süt, 75 gram rendelenmiş kaşer peyniri, 1 yumurta, 1+3/4 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 1 dilim bayat ekmek ![]() Fırında Patlıcan Dolması Yapılışı Patlıcanların kabuklarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Ondan sonra bir tavaya bol zeytinyağı koyun ![]() ![]() Patlıcanlar kızararak pişince bunları bir kevgirle süzerek tavadan çıkarın ![]() ![]() Beri yanda patlıcanların içlerini ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir dilim bayat ekmeği sütte ıslatarak ufalayın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırından çıkarınca sıcak sıcak olduğu gibi servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|