Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastane, poğaçasi

Pastane Poğaçasi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastane Poğaçasi



Pastane Poğaçasi




PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER:
* 1 su bardağı ılık süt
* yarım su bardağı ayçiçek yağı
* 1 pktoz maya
* 3 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuz
* aldığı kadar un
* 1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için) isterseniz susam

YAPIŞI:
ılık süt içinde mayayı ,1 tatlı kaşığı şeker ile 10 dkmayalandırınsüt ve mayayı diğer malzemelerle karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar un ilave edinHamuru yoğurduktan sonra kabın içinde 10 dkdinlendirinPoğaçanın büyüklüğünü kendi arzunuza göre ayarlayın,eşit parçalara bölünHamurun herbirini avuç içinde açarak tam orta kısmına 1 tatlı kaşığı kadar beyaz peynir isterseniz kaşar rendesi ilave edebilirsinizHamurun üst kısmını peynir üzerine kapatıyorsunuz,uç kısımlar tam olarak uç uca gelmeyecek biraz geriden kapatın ve çok bastırmayınFırın tepsisinde 45 dkdaha dinlendirinüzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece üzeri pembeleşinceye kadar pişirin











Alıntı Yaparak Cevapla

Pastane Poğaçasi

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastane Poğaçasi



Malzemeler:

2,5 bardak beyaz un

1 yumurta

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya

Çeyrek (¼) tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)

150 gram margarin, yumuşak

Çeyrek (¼) bardak soğuk su


İçi için:

½ bardak beyaz, tulum veya kaşar peynir (125 gram), rendelenmiş


Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 fiske şeker

12 adet




Elde Yapılışı:

1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kaba alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin Suyu, yağı ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olabilir ancak yoğurma işleminin sonuna doğru, kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır


2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, mahlebi mikser kabına alın Suyu, yağı ve yumurtayı ilave edin ve 4-5 dakika kadar yoğurun Bu süre sonunda hamurunuz kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert ve kolayca şekil verilecek kıvamda olacaktır


3 Yoğurulmuş olan hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat ılık bir yerde bekletin


4 Hamurunuzu iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 1-2 dakika kadar elinizle yoğurup 12 eşit bezeye ayırın Bezeleri tezgah üzerinde yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun


5 Herbir bezeyi el ayanızla hafifçe yassıltıp üstlerine içi koyun Hamuru resimdeki gibi iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayasıyla üstüne bastırarak kapatın Gördüğünüz gibi elimizi poğaçanın tam kenarına değil, kenardan 1 cm kadar içeriye bastırıyoruz Böylece poğaçanın kenarı hafifçe açıkmış gibi görünüyor


6 Poğaçaları iyice yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın


7 Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün (Yumurtaya şeker ekleyince üstleri daha güzel kızarır)


8 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin




Makinede Yapılışı:


1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve yumurtayı koyun Unları ve mahlebi bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin Tuzu, şekeri ve yumuşatılmış margarini unların hemen üstüne haznenin farklı köşelerine yerleştirin Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin


2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın


3 Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın


4 Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin


5 10 dakika sonra hamuru kontrol edin Hamurun kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir


6 Program bitiminde hamuru hazneden iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 2-3 dakika kadar elinizle yoğurup 12 eşit bezeye ayırın


7 Herbir bezeyi el ayanızla hafifçe yassıltıp üstlerine içi koyun Hamuru resimdeki gibi iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayasıyla üstüne bastırarak kapatın Gördüğünüz gibi elimizi poğaçanın tam kenarına değil, kenardan 1 cm kadar içeriye bastırıyoruz Böylece poğaçanın kenarı hafifçe açıkmış gibi görünüyor


8 Poğaçaları 30 dakika daha ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın


9 Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün (Yumurtaya şeker ekleyince üstleri daha güzel kızarır)


10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.