![]() |
Turşu Tarifi Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Tarifi Oktay UstaTurşu nasıl yapılır Turşu Tarif Turşu tutkunları ve müptelaları için kolay yoldan turşu yapmanın püf noktalarını sizlere madde madde güzelce analatacağım ![]() Malzemeler 1 kilo dolmalık kırmızı biber, yarım kilo havuç, bir baş sarımsak, tuz, sirke, zeytinyağı, maydanoz, 1-1,5 bardak su Turşu Hazırlanışı Biberleri yıkayıp sap kısmına baş parmağınızla bastırarak çekirdeklerini çıkarın ![]() Havuçları rendeleyin üzerine hafif tuz ekin ![]() Biberlerin içini rendelediğiniz havuçlarla doldurup tepsiye sıralayın ![]() ![]() Biberleri sıcak sıcak kavanoza koyun, aralarına sarımsak ve maydanoz koyun ![]() ![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ![]() Not: tuz, sirke ve zeytinyağını göz kararı koydum o yüzden ölçü vermedim ![]() ![]() Yarım kiloluk cam kavanozlara 7-8 biber alıyor ![]() Attached Images |
![]() |
![]() |
|