Fırında Sarımsaklı Tavuk Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sarımsaklı Tavuk Nasıl YapılırFırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi Fırında Sarımsaklı Tavuk nasıl yapılır Malzemeler 4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but 1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek) 100 gr tereyağı 4 diş sarmısak (iyice dövülmüş) 8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Fırında Sarmısaklı Tavuk Yapılışı Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım![]() Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim![]() Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz |
|
|
|