Resimli Sütlü Bisküvili Tatlılar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Sütlü Bisküvili TatlılarSütlü Bisküvili Tatlılar BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ Malzemeler : Bir litre süt 300 gr toz şeker3 adet yumurta 2 kaşık mısır unu hülâsası Vanilya Limon kabuğu rendesi 100 gr bisküvi![]() Yapılışı : Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir![]() Bisküvi pasta malzemeler : 125 gr Tereyağı60 ml Kakao75 ml Toz şeker1 yumurta 100 gr Pötibör bisküviisteğe göre çikolata sos Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun![]() ![]() Pratik Tatlı Malzemeler 1) 1/2 su bardağı şeker 2) 1/2 su bardağı fındık içi 3) 2 çay kaşığı tarçın 4) 4 ad büyük elma 5) 1 paket petibör bisküvi 6) 1 paket muzlu puding Hazırlanışı: Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz Afiyet Olsun![]() Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeler: 1 Lt Süt9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik 8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker 1 Paket Vanilya 1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi 1 Adet Muz 1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık Tarçın (üzerini süslemek için) HAZIRLANIŞI Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin ![]() Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ![]() Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına (yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin ![]() Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün ![]() Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin ![]() Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin ![]() Her iki şekilde de çok güzel oluyor ![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|