Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazanda Yapılan Yemek Çeşitleri
Ramazanda Yapılan Yemekler Resimli
Yayla Çorbası
Gerekli Malzemeler
-2 yemek kaşığı nane
-1 yemek kaşığı tuzot
-1 küp tavuk bulyon
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1 kahve fincanı pirinç

Çorbanın Yapılışı
Tencereye 5 su bardağı suyu, pirinci, tavuk bulyonu, tuzotu ve bir yemek kaşığı sıvı yağı koyuyoruz ve ateşin üzerine alıyoruz Diğer taraftan yoğurdu, yumurtalayı, unu derin bir kapta mikserle 5 dk çırpıyoruz Tenceredeki pirinçleri dağılana kadar kaynatıyoruz Daha sonra yoğurt karışımını tencereye ekliyoruz Kaynayınca altını kısıyoruz Küçük bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ve naneyi kızdırıyoruz Daha sonra bir süzgeç yardımıyla naneli yağı süzüyoruz Çorbayı ateşten alıp, süzdüğümüz yağı üzerine dökün servis yapın 
Güllaç İçin Malzemeler
-6 yaprak güllaç
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 çorba kaşığı gülsuyu
-1 litre (5 su bardağı) süt
-1,5 su bardağı toz şeker

Güllaç Yapılışı
Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin
Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın
Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dörder parçaya bölün
Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın İçine şeker koyun Şeker eriyene kadar karıştırın Çok az soğumasını sağlayın çünkü kaynar süte güllaçları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır ) Geniş bir tepsiye dökün Güllaç parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın
İkiye katlayın Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin Tüm güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin Üzerine gülsuyunu serpiştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyebilirsinizçCeviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur
Leziz Pilav
Gerekli Malzemeler[/B]
2 yemek kaşığı kuru üzüm,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı pirinç,
3,5 su bardağı tavuk suyu,
4 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
4 adet havuç,
1 çay bardağı nohut,
1 adet tavuk göğsü,

Pilavın Yapılışı
Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını kızdırın Fıstıkları ekleyip kavurun Havuçları ilave edin Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın
Patates Musakka
Gerekli Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet küp doğranmış domates
250 gr kıyma
Yeterince karabiber ve tuz
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Yemeğin Yapılışı
Önce patates, soğan ve kıymayı kızgın yağda kızartın Domatesi ekledikten sonra içine yumurtayı da kırıp biraz daha kızartın Tuz, un, salça, pirinç ve karabiberini de ilave edip elde yoğurun Sonra bu karışımı fırın kabına alıp 10 dakika fırınlayın Sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapın
Acele Tatlı
Gerekli Malzemeler
4adet elma,
3adet muz,
1/2 kg süt,
vanilyalı puding,
pudra şekeri
Tatlının Yapılışı
Elmaları küp küp doğrayıp pudra şekeriyle karıştırın Pudingi hazırlayın Kaselere elmayı koyun üzerine puding dökün en sona yuvarlak doğradığınız muzlardan süsleme yapın Soğuyunca servis yapın 
Mercimek Çorbası
Malzemeler
-1 tablet tavuk suyu
-1 yemek kaşığı kuru nane
-tuz
-2 su bardağı kırmızı Mercimek
-5 su bardağı su
-2 soğan
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 yemek kaşığı Salça
-1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Çorbamızı düdüklü tencerede pişireceğiz Çabuk ve lezzetli bir çorba bu Tencerimize yağı dökün Ardından doğranmış soğanı kayun ve kavurun Yıkamış olduğumuz mercimeği,tavuk tableti,kırmızıtoz biber ,salça,az tuz ve en önemlisi kurultulmuş naneyi (çorbanızın lezzeti) koyun 10 dk pişirin Pişen mercimeği süzün Servis yaparken Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyilirsiniz
Yalancı İskender Tarifi
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet patlıcan
- 6 adet sivri biber
- 500 gr dana kıyma
- 5 adet pide
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet kırmızı soğan

Yapılışı
Pideleri küp küp kesin 1 5 kaşık tereyağında soteleyin Kalan yağ ile kıymayı kavurun Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin Tuzotu ekleyin Sarımsağı ezip yoğurda katın Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin
Yalancı Tavuk Göğsü
Malzemeler
1 Paket vanilya
-1 Çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 Çorba kaşığı margarin
-1 Adet yumurta
-125 gr margarin
-1 Su bardağı un
-4 Su bardağı süt
-1 5 Su bardağı tozşeker

Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı
Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın
Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1 5 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın Topaklanmamasına dikkat edin Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun Dolaptan aldıktan sonra dilimleyip iki yanından içe doğru katlayarak servis tabağına alıp, servis yapın
|