Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birliklerinin, kaldırılma, kuvayi, milliye, nedenleri

Kuvay-İ Milliye Birliklerinin Kaldırılma Nedenleri

Eski 08-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuvay-İ Milliye Birliklerinin Kaldırılma Nedenleri

Kuvay-ı Milliye Birliklerinin Kaldırılma Nedenleri
- İhtiyaçlarını karşılamak için zaman zaman halka baskı yapmaları
- Suçlu gördükleri kişileri kendi kurallarına göre cezalandırmaları
- İşgalleri yavaşlatabilmelerine rağmen tamamen durdurmakta yetersiz kalmaları
- Tek bir merkezden yönetilmemeleri
- TBMM’nin isteklerini zaman zaman uygulamamaları
- Bütün bu gerekçelerin sonucu olarak 8 Kasım 1920’de düzenledikleri orduların kurulması için Kuvay-ı Milliye birliklerinin dağıtılmasına karar verildi İsmet Paşa bu görevi yerine getirmek amacıyla Batı Cephesi Komutanlığına atandı Böylece TBMM kendi düzenli birliklerini Batı Cephesinde kurmuş olduforumsinsinet Düzenli orduya geçildiği sırada bazı Kuvayi Milliyeciler isyan etmiştir Demirci Mehmet Efe İsyanı Iİnönü Savaşı'ndan önce, Çerkez Ethem İsyanı ise Iİnönü Savaşı'ndan sonra bastırılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com