Rusya’ya yardım götürülemediğinden dolayı Rus-ya’da artan ekonomik kriz Bolşevik ihtilaline zemin hazırlandı
İngiltere ve Fransa itibar kaybetti ve büyük zarar gördü
Türk ulusunun kendine olan güveni arttı Bu güven milli mücadeleye taşındı
Yaklaşık yarım milyon insan hayatını kaybetti
Askerlerine “Ben size Taarruzu değil ölmeyi emrediyorum”diyen 19Tümen komutanı Mustafa kemal Paşa bu cephede kazandığı başarılarla tanınmış, generalliğe terfi etmiş ve Milli Mücadelede önder olarak kabul edilmiştir
Osmanlı’nın saygınlığı arttı İngiliz ve Fransız donanmalarının da malüb olabileceği görüldü
Sömürge altındaki milletler cesaretlenmiştir
Yunanistan ve Romanya’nın savaşa girip girmeme konusundaki tereddütleri artmıştır
İttifak devletleri safında Sırbistan ve Yunanistan’a karşı savaşa giren Bulgaristan Osmanlı ile Almanya arasında kara bağlantısı kurduforumsinsinet (Bulgaristan Rusya’nın başarılı olarak Balkanlar’a inmesini de istemiyordu)
İngiltere ve Fransa’nın boğazlara saldırmasını çıkarlarına uygun bulmayan Rusya’nın; boğazlar kendisine terk edilmediği takdirde Almanya ile barışacağını ileri sürerek İngiltere ve Fransa’yı tehdit etmesi, ilk defa gizli antlaşmaları gündeme getirdi
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.