![]() |
İstanbul'dan Bir ''Sürrealist'' Geçti |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İstanbul'dan Bir ''Sürrealist'' Geçtiİstanbul'dan bir ''sürrealist'' geçti Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki ünlü sanatçı Salvador Dali'nin 385 eserinin yer aldığı ''İstanbul'da bir Sürrealist: Salvador Dali'' adlı sergiyi 4 ayda 250 bin kişi ziyaret etti ![]() ![]() Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul yaptığı yazılı açıklamada, Akbank'ın sponsorluğunda SSM'de gerçekleştirilen sergiyi 4 ay boyunca Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi ![]() ![]() Zafer Kurtul, Akbank olarak önümüzdeki dönemde de gelecek nesillere evrensel ve yenilikçi bir düşünce yapısı aşılayacak organizasyonlara ve sanata destek vermeye devam edeceklerini bildirdi ![]() Sabancı Üniversitesi SSM Müdürü Nazan Ölçer de ''sürrealizm'' gibi sıradan bir ziyaretçinin anlamakta zorluk çekeceği sanat akımının, ''ele avuca sığmayan temsilcisi''ni İstanbul'a getirmenin zorluğuna dikkati çekti ![]() Bu nedenle serginin retrospektif olmasında ısrar ettiklerini belirten Ölçer, ''Sergi hazırlıkları süresince, Akbank ile birlikte defalarca Dali'nin yaşadığı yerlere gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Rakamlarla "Salvador Dali" sergisi Tasarım aşamasında 100 kişilik dev bir ekibin çalıştığı sergiyi, günde ortalama 2 bin 242 kişi ziyaret etti ![]() Sergiyi, 107'si devlet, 143'ü özel olmak üzere İstanbul'daki 250, İstanbul dışındaki 119 okuldan binlerce öğrenci ve öğretmen gezdi ![]() Akbank çalışanlarının ve çocuklarının ücretsiz olarak gezebildiği sergiye, İstanbul dışından gelen Akbank personeli ve yakınları da büyük ilgi gösterdi ![]() ![]() SSM Eğitim Grubu ile Söz Danışmanlık tarafından düzenlenen ''Çocuk Eğitim Atölyeleri''ne 10 bin 24 çocuk, uzun yıllar Louvre Müzesi'nde çalışan Cengiz Özer'in düzenlediği ''Ücretli Eğitim Atölyeleri''ne ise 135 kişi katıldı ![]() Müzenin, konferans salonunda her gün 7 film gösterildi ![]() ![]() SSM'de yer alacağı kesinleştiği günden bu yana, Türk basınında sergiyle ilgili 900'den fazla haber yayımlandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|