01-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Baharattaki Tehlikeye Neşter
Baharattaki tehlikeye neşter

Türkiye'de en çok tüketilen baharatlardan kırmızıbiberdeki sağlık tehlikesine neşter  
En fazla tüketilen baharatlardan biri olan kırmızıbiberin üretiminin yapıldığı Gaziantep'te, Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran, kırmızıbiber üretim tesislerini sıkı denetimden geçirdiklerini söyledi Demirkıran, 16 işletmeden sadece birinin numunelerinin olumsuz çıktığını kaydetti Demirkıran, kırmızıbiberi açıkta sattırmadıklarını, kısa bir süre içinde tüm baharat ürünlerinin sadece paketli olarak satılması zorunluluğunun getirileceğini kaydetti Vatandaşların buna çok dikkat etmelerini isteyen Demirkıran, "Hangi ürün olursa olsun açıktan satılan hiçbir gıda maddesi alınmamalı " uyarısında bulundu Sait Demirkıran, Gaziantep'te kırmızıbiberin pul, toz ve isot şeklinde üretiminin yapıldığını belirterek, Türkiye'de baharatta en büyük problemin ise kırmızıbiberdeki aflatoksin olduğuna işaret etti Demirkıran, iç piyasada en çok kırmızıbiberin tüketildiğini, bu ürünle ilgili tebliğ çalışmalarının bittiğini, kırmızıbiberi açıkta sattırmadıklarını, kısa bir süre içinde tüm baharat ürünlerinin sadece paketli olarak satılabileceğini de açıkladı
|
|
|