Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gözden, olmamalı, uzak

Gözden Uzak Olmamalı

Eski 01-12-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Gözden Uzak Olmamalı

Dostlugun, arkadasligin devami görüsmeye, birbirlerine gidip gelmeye baglidir Bunun için, gözden irak olan gönülden de irak olur, demislerdir Görüsmenin, ziyaret etmenin dinimizde önemli bir yeri vardir
Peygamber efendimiz(sav) buyurdu ki: “Bir kimse, köydeki arkadasini ziyarete gider Hak teâlâ, buna bir melek gönderir Melek o adama der ki: Böyle nereye gidiyorsun? Bu köyde bir arkadasim var Onu ziyarete gidiyorum Bunun sana bir iyiligi, bir yardimi dokundu da onun için mi gidiyorsun? Hayir, sirf Allah rizasi için ziyaretine gidiyorum Müjdeler olsun sana! Beni Allahü teâlâ gönderdi Hiçbir karsilik beklemeden arkadasini ziyarete gittigin için Allahü teâlânin sevgisine mazhar oldun
Hadis-i seriflerde ziyaretin önemi söyle bildirildi:
“Bir din kardesini ziyaret edene bir melek, ‘Ne mutlu sana, Cennete girmis oldun’ der Hak teâlâ da buyurur ki: Benim için ziyaret eden kuluma, Cennette hoslanacagi mükafatlar verecegim
“Hiçbir kul yoktur ki, din kardesini Allah için ziyaret etsin de, bir melek, ‘Ne iyi ettin, Cennet sana helal olsun’ demesin Allahü teâlâ da buyurur ki: Kulum beni ziyarete geldi Bana da onu agirlamak düser
“Din kardesini ziyaret eden, dönene kadar, rahmet içindedir
“Cennette öyle güzel köskler vardir ki, bunlar, birbirini Allah için ziyaret eden, Allah için sevip yardim edenler için hazirlanmistir
“Bir mümini ziyaret için evinden çikana, 70 bin melek, ‘Ey Rabbimiz; senin rizan için ziyarete giden su kuluna rahmet et’ diye dua eder
“Mümin kardesini ziyaret edip müsafeha edenlerin, ellerini ayirmadan her ikisinden Hak teâlâ razi olur Agaçtan yaprak dökülür gibi, günahlari dökülür
“Ars’in etrafinda nurdan kürsülerde, nur gibi parlayan insanlara Peygamberler ve Sehidler gipta ederler Bunlar, Allah için birbirini seven, Allah için bulusan, Allah için birbirini ziyaret edenlerdir
“Allahü teâlâ buyurur ki: Benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirini seven, benim için veren, benim için birbirine yardim eden, sevgime mazhar olur

Mehmet Oruc

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com