![]() |
Gözden Uzak Olmamalı |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Gözden Uzak OlmamalıDostlugun, arkadasligin devami görüsmeye, birbirlerine gidip gelmeye baglidir
![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz(s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i seriflerde ziyaretin önemi söyle bildirildi: “Bir din kardesini ziyaret edene bir melek, ‘Ne mutlu sana, Cennete girmis oldun’ der ![]() ![]() “Hiçbir kul yoktur ki, din kardesini Allah için ziyaret etsin de, bir melek, ‘Ne iyi ettin, Cennet sana helal olsun’ demesin ![]() ![]() ![]() “Din kardesini ziyaret eden, dönene kadar, rahmet içindedir ![]() “Cennette öyle güzel köskler vardir ki, bunlar, birbirini Allah için ziyaret eden, Allah için sevip yardim edenler için hazirlanmistir ![]() “Bir mümini ziyaret için evinden çikana, 70 bin melek, ‘Ey Rabbimiz; senin rizan için ziyarete giden su kuluna rahmet et’ diye dua eder ![]() “Mümin kardesini ziyaret edip müsafeha edenlerin, ellerini ayirmadan her ikisinden Hak teâlâ razi olur ![]() ![]() “Ars’in etrafinda nurdan kürsülerde, nur gibi parlayan insanlara Peygamberler ve Sehidler gipta ederler ![]() ![]() “Allahü teâlâ buyurur ki: Benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirini seven, benim için veren, benim için birbirine yardim eden, sevgime mazhar olur ![]() Mehmet Oruc
![]() |
|