![]() |
Hz. Hamza'yı Şehit Eden Yahşi'nin Müslüman Oluşu.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Hz. Hamza'yı Şehit Eden Yahşi'nin Müslüman Oluşu..Hazreti Hamza'yı şehit eden Vahşî'nin Müslüman oluşu Vahşî, Hazreti Hamza'yı şehit ettikten sonra Mekke'ye döndü ![]() fethedilince de Taif'e kaçtı ![]() Resûlullah'ın yanına gidiyorlardı ![]() ![]() Kâinatın Efendisi, Vahşî'yi İslâm'a davet için haber gönderdi ![]() Resûlullah'a şu cevabı iletti: "Ya Muhammed beni nasıl İslâm'a çağırırsın?! Allah'a şirk koşanlar, Allah'ın muhterem kıldığı bir canı haksız yere öldürenler, zina edenler günahlarının cezasını çekerler ![]() duruşma gününde cezaları katmerli olur, azap ve zillet içinde ebedî kalır ![]() Hâlbuki ben bunların hepsini yaptım ![]() Bunun üzerine Allah (cc) şu âyeti inzal buyurdu: "Ancak şu var ki dönüş yapıp iman edenler, güzel ve makbul işler işleyenler bundan müstesnadır ![]() Allah onların kötülüklerini iyiliklere, günahlarını sevaplara çevirir ![]() Allah gafurdur, rahimdir ![]() Muhammed, 'Dönüş yapıp iman etme, güzel ve makbul işler işleme' çok çetin bir şarttır ![]() ![]() Hemen ardından şu âyet nazil oldu: "Şurası muhakkak ki, Allah kendisine şirk koşulmasını affetmez, ama bunun altındaki diğer günahları dilediği kimse hakkında affeder ![]() Yine Vahşî; "Yâ Muhammed, bu konuda görüşün nedir? Affetmek, Allah'ın hikmet ve iradesine bağlıdır ![]() sordu ![]() et: 'Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz ![]() günahları mağfiret eder ![]() merhamet ve ihsanı boldur ![]() Vahşî, tam istediği cevabı almıştı ![]() ![]() dediler ki: "Yâ Resûlallah! Biz de Vahşî'nin yaptığı gibi yapmıştık ![]() şartlar bizim için de geçerli mi?" Fahr-i Kâinat, "Bu şartlar bütün Müslümanlar için geçerlidir ![]() ![]() 11/197) Sayı: 211 Bölüm: Kısa |
![]() |
![]() |
|