![]() |
Toplanın Ey İnsanlar! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Toplanın Ey İnsanlar!Bir gün Resul-i ekrem, çıktı Safa dağına ![]() Çağırdı gür bir sesle kavmini etrafına ![]() Zira emir almıştı Allahü teâlâdan ![]() Dinini tebliğ için, çalışırdı durmadan ![]() Buyurdu ki: (Yanıma toplanın ey insanlar! Zira size diyecek mühim bir haberim var ![]() Bu davet üzerine, kabileler koşarak, Bir anda toplandılar hayretle konuşarak ![]() Derlerdi ki: (El-Emin çağırıyor bizleri ![]() Bakalım ki ne imiş bize mühim haberi?) Hepsi tamam olunca, buyurdu: (Ey insanlar! Desem ki, şu tepenin arkasında düşman var ![]() Hücuma geçecekler falan yerden bu gece ![]() Siz inanır mısınız bu sözüme hemence?) Hep birden dediler ki: (İnanırız muhakkak ![]() Çünkü sen, çok eminsin, yalan yok sende elhak ![]() Resulullah devamla buyurdu: (Öyle ise, Mühim bir hakikati söyleyeyim ben size ![]() Bir tek ilah vardır ki ibadete müstehak ![]() O hakiki Allah’a yoktur şerik ve ortak ![]() Ben dahi o Allah’ın size Peygamberiyim ![]() Bana iman edin ki, ben yalandan beriyim ![]() Dinleyenler içinde, amcası Ebu Leheb, Dedi: (Bunun için mi çağırdın bizleri hep?) Sonra bir taş fırlattı Allah’ın Habibine ![]() Kimse iman etmeden, dağıldılar hep yine ![]() Bir gün de, Beytullahta, o Kureyş kâfirleri, Kötülüyorlar idi Sevgili Peygamberi ![]() Derlerdi: (Muhammed’e tahammül ettiğimiz, Gibi, hiçbir insana sabır göstermedik biz ![]() Bize, sefihsiniz der ve bizi tahkir eder, Putları kötüleyip, dinimize bâtıl der ![]() Bizi, birbirimizden ayırır da, biz yine, Hiçbir şey söylemeyiz bu babta kendisine ![]() Onlar bu sözde iken, Resul de o tarafa, Teşrif edip, başladı Beytullahı tavafa ![]() Az sonra, kâfirlerin yanından geçer iken, Çok ağır hakaretler ettiler O'na birden ![]() İkinci tavafta da, önlerine gelince, Daha çok hakaretler eylediler bir nice ![]() Allah’ın Sevgilisi, o an gadaplanarak, Şunları buyurdular, onlara sert bakarak: (Ey Kureyş, yemin ile söylerim ki ben şu an, Bir gün olacaksınız herbiriniz perişan!) Sonra geri dönerek, başladı yürümeye ![]() Kâfirler başladılar korkudan titremeye ![]() Hatta aktı kanları sonra bedenlerinden ![]() Pek çok pişman oldular O'na dediklerinden ![]() Hepsi, Resulullahın arkasından giderek, Yalvardılar (Biz ettik, sen eyleme) diyerek ![]() En çok da Ebu Cehil Ona yalvarıyordu ![]() Ardından köle gibi gidip şöyle diyordu: (Sen, hiç meçhul birisi değilsin ya Muhammed!
İstediğin şekilde ibadete devam et ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Toplanın Ey İnsanlar! |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Toplanın Ey İnsanlar!Yine güzel birpaylaşım emeğine sağlık arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() |
|