![]() |
İnsana Saygı |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() İnsana SaygıYere düşen bir parça ekmeği alıp öperek ayak altından kaldıran çok insan gördüm, ama yere düşen insanı kolundan tutup şefkatle kaldıran pek az insan gördüm ![]() Çok insan gördüm yere düşen insana aldırmayan; ve bir kısım insanı da düşkün insanları tekmelerken gördüm ![]() ![]() ![]() diyor ve insana saygıdaki hayvansı kusurlarımızdan söz ediyor: - Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel kusur işlemekteyiz ![]() 1) Avrupa'da yaşayan vatandaşımız, orada yerlere çöp atmıyor, ama Kapıkule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya başlıyor ![]() burada böyle yapıyorsun diye sorulduğunda, "herkes böyle yapıyor" diyor ![]() Kendi fikri olmayan, yani düşünce üretemeyen insanın duruma göre kişiliğine kılıf uydurmasıdır bu ![]() 2) İkinci benzer kusurumuz, adamına göre davranışlarımıza ayar çekmektir ![]() Karşımızdaki adam iri yarıysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz ![]() Oysa ki, insanların onuru hep aynı boydadır ![]() 3) Üçüncü kusur, keyfimize göre davranmak ![]() yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, değilse surat asıyoruz ![]() zorundayız ![]() kimse gördüğü durumda çiğneyip geçmez, ayağıyla dürtüklemez ![]() Meleklerine ve peygamberlerine insana saygılı olmayı öğütleyen Allah adına ekmeğe saygıda kusur etmeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki insan nimet değil midir?
|