Elbasan Tava |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Elbasan TavaElbasan Tava Malzemeler: 1 kg kuzu eti veya dana lop et2 adet kuru soğan 2 yumurta sarısı 100 gr kaşar peyniri2 yemek kaşığı tereyağ 2 bardak su 1 bardak un 500 gr süzülmüş yoğurtYapılışı: Kuru soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve 1/2 çay bardağı sıvı yağda soteliyoruz Etlerimizi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz,suymuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Başka bir tavada un ile tereyağımızı kavuruyoruz Kavrulmuş unumuza süzülmüş yoğurt,yumurta sarısı ve suyunu ilave edip pişen etlerin üzerine döküyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişmeye yakın üzerine kaşar rendeliyoruz Kaşarlar eriyince fırından alıp sıcak olarak servis yapıyoruz
|
|
|
|