Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bittiği, donduğu, kanın, sözün, yer

Sözün Bittiği Kanın Donduğu Yer

Eski 12-04-2008   #1
GöKKuŞaĞı
Ico21

Sözün Bittiği Kanın Donduğu Yer

PKK terörünün nasıl olup ta bir türlü bitmediğini bir bölgede çarpışan bir asteğmenin günlüğünden

Bir Asteğmenin Günlüğünden : Sözün Bittiği Kanın Donduğu Yer

Bu yazıyı sizinle paylaşıp paylaşmamak arasında kaldım aslındaBiraz üzüleceğinizi biliyorum ama gerçekten doğruysa çok kötü bir durumdayızŞu günlerde sürekli olarak ordumuzu bir yıpratma gayreti var Sürekli kim haklı kim haksız arasında kalıyoruzGerçek doğru nedir bilmiyoruz ??? Sadece bu yazıyı paylaşmadan önce size bir cümle daha ileteceğimŞu anda ismini hatırlamıyorum bir sitede okumuştum bu BOP varya hani kukla ve minik devletçikler meselesi bununla ilgili bir yazıydı : bir devleti yıkmak için önce benliğini yok edeceksinBenliği kaybolmuş bir millet yıkılmaya yüz tutmuş demektir diye başlıyordu yazı ve Türkiye için önemli bölümü de aktarayım sizlere daha doğrusu yazının sonunda aklımda kalanı : Önce önemli tüm devlet kurumları özelleştirilecek sonra ordu yıpratılacak sonra ele geçirilecekNeyse yazıya geçelim ve ne olduğuna bir bakalım :

Sözün bittiği kanın donduğu yer!
PKK terörünün nasıl olup ta bir türlü bitmediğini bir bölgede çarpışan bir asteğmenin günlüğünden acı dolu itiraflarla okumak ister misiniz?

Bir asteğmenin günlüğünden: Terör niçin bitmiyor?

Aktütün Karakolu'na yönelik terör saldırısı için 5 saldırı dedik ama yanılmışız

Değil beş, yüzlerce saldırı olmuş bu karakola Yüzlerce taciz ve saldırıdan söz ediyor Genelkurmay kaynakları

Aynı kaynaklar PKK'lı teröristlerin son saldırı için 45 günlük ağır silahların katırlarla bölgeye yığıldığı ve bunca hazırlıktan ancak sonra saldırdıklarını söylüyor

Bu demek ki Aktütün'e saldırı olacağı Dağlıca'ya yapılan saldırı gibi önceden biliniyor, istihbarat ediliyordu!

PKK'lılar askerin gözü önünde saldırı hazırlıklarını yaptılar! Kim kusurlu kim değil, artık bunun çok fazla önemi yok

Ölen öldü 17 eve ateş düştü

Ancak Dağlıca'da görev yapan bir asteğmenin günlüğüne yazdıklarını tekrar hatırlamakta fayda var

Dağlıca komutanı Onur Dirik youtube'a düşen ses kaydında Dağlıca da görev yaparken şehit olan bir asteğmenin günlüğünden de bazı bölümleri okuyor Asteğmen günlüğünü sevdiğine hitaben yazmış Sevdiğine hitap ediyor, "bir tanem" diyor, "aşkım" diyor ve askerlik süresince, bence PKK saldırıları karşısında neden pasif kalındığını, terörün neden bitmeyeceğini çok iyi açıklayan sözlerini kaydediyor

Yarbay Onur Dirik okuyor:

Şehit asteğmenin günlüğü:

"Bugün var ya aşkım Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum

Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, gidelim öldürelim diyoruz göndermiyorlar

Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar

Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz

Adamlar resmen önümüzden geçiyor Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım"

Yarbay Onur Dirik burada okumayı kesip "Of of Burada bize küfrediyor" diyor Sonra okumaya devam ediyor:

"O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık

Emir vermedi üstlerimiz

Gene gidelim dedik bırakın gitsinler dediler Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık

Ne kadar saçma bir şey Çıldırdık çaresizlikten

On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri Manyak gibi durduk yerimizde"

Şimdi Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz Kamuoyu belki hükümet bile orada neler olduğu hakkında çok fazla malumat sahibi değil

Aktütün Karakolu vurulduktan şehitler verildikten bir gün sonra kamuoyuna duyuruluyor, hükümet bilgilendiriliyor

Söyleyecek başka söz yok

NUH GÖNÜLTAŞ/BUGÜN

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sözün Bittiği Kanın Donduğu Yer

Eski 12-04-2008   #2
VANDETTA

Benzer olayları,doğuda askerlik yapmış abilerimiziden de duymuştuk,çok şey söylemek isterdim ama derdimizi anlatmak istediğimiz gibi değil,anlamak istedikleri gibi anlayacak arkadaşların varlığı gereksiz polemiğe itebilir bizi,o yüzden yukarıda ki alıntı doğru olmasa da,canlı tanıkların sözleri,konuyu doğruluyor,yazık demekten başka yapabileceğimiz birşey yok

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-04-2008   #3
bbk

evet yazı gerçeken çok duygusal ve tek yönlü bakıldığında gerçekten durum vahim gibi görünüyor ancak gözden kaçırdığımız yada hiç hesaba katmadığımız bi durum var buna benzer olayları askerlik yapan arkadaşlardan bende bizzat dinledim amma ve lakin mesela burdaki alıntıdan yola çıkarak bi teori sunmak istiyorum orda bahsi geçen 10 teröristin içinde yıllarca uğraşılarak o ekibe monte edilebilmiş bi istihbaratçının olma olasılığı nedir? ve üstlerin dediğimiz gibi bu olayları dağlıca aktütün vs olaylarını önceden bile bilme gibi bi durumları nasıl ortaya çıkabiliyor acaba? sadece 10 teröristi öldrürmek yerine ve aralarında bulunan istihbaratçının açığa çıkartılmaması için es geçilen o gurup ve sonucunda teröristlerin bi nebzede olsa napıcağını önceden istihbarat alan bi genelkurmay!! olamazmı olabilir diyorum ve yorumu farklı bi pencere açarak size bırakıyorum
Allah ölen şehitlerimizin mekanını cennet etsin inşaallah

Neler istediler neler

Sonra bırakıp dünyayı gittiler

Sen hiç gitmiycek gibisin değilmi?

O gidenlerde senin gibiydiler;
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-04-2008   #4
VANDETTA

bbk yorumunu gerçekten anlamadım,istihbaratçının görevi yapılacak olan operasyonları olmadan masum kanı dökülmeden bildirip,gerekli önlemleri ilgili mercilerin almasını sağlamak değilmidir?Sanırım siz,100 terörist için 17 şehit verilebilir diyorsunuz,oysa 1000 terörist 1 şehit değerinde değildir,1 şehit verdikten sonra aldığınız intikamın hiç bir anlamı yoktur ki zaten söz konusu saldırıları yapanlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar,yani sözünü ettiğiniz istihbarat bunu engelliyemiyorsa,istihbarat yapmanın nasıl bir anlamı var açıklayabilirmisin?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-04-2008   #5
bbk

anlatmaya çalıştığım şey 100 tane için 1 taneden vazgeçmek yada o 100 tanenin tamamından vazgeçmek sen hangisini seçerdin sevgili vandetta?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-04-2008   #6
bonsoir

Bazı Paşaların rütbe alması buradaki erlerin şehit şayısına bağlıdırmaaleseffDoğuda görev yaparken böyle geçişlere çoğu kez göz yumulduğuna şahit olmuştukAma emir gelmeyince birşey yapamıyorsunuz Bilerek ölümünüze göz yumuyorlar
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-04-2008   #7
VANDETTA

Alıntı:
bbk tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
anlatmaya çalıştığım şey 100 tane için 1 taneden vazgeçmek yada o 100 tanenin tamamından vazgeçmek sen hangisini seçerdin sevgili vandetta?
:icongulucukk:

Ben 0 kayıpla 1000 hainin kellesini seçerdim,göz göre göre haberim olmasına rağmen 1 vatan evladından bile vaz geçmezdim
Açığa çıkmasın diye,uğruna onca şehit verilen istihbaratçılar bugün nasıl oluyor da hala bekleneni veremediler,işte ben bu yüzden 10 kişi verir 100 kişi alırım lafına katılmıyorum!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-05-2008   #8
Şengül Şirin

Şu yazıyı okudum inanın gözlerimden akan yaş önemli değil kalbim ağlıyorNe hale getirdiler biziAhh neler yazmak isterdim neler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com