Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali’yle, boş, cin, dersler, geçmeyecek, girdi, intel, okula

Intel, Cin Ali’yle Okula Girdi, Dersler Artık Boş Geçmeyecek

Eski 12-04-2008   #1
Şengül Şirin

Intel, Cin Ali’yle Okula Girdi, Dersler Artık Boş Geçmeyecek

Intel, Cin Ali’yle okula girdi, dersler artık boş geçmeyecek

Intel ’Dijital Dünyana Beni Dahil Et’ projesi ile Türkiye’deki okullara girdi Gittiği ülkelerde eğitim ihtiyacı ile karşılaştığını belirten Intel Dünya Başkanı Craig Barett "Bu Türkiye’de de var Gördüğüm en büyük zorluk içerik yaratılmaAsı Proje ile Türkiye bu konuda bir ilk oldu" dedi

INTEL Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak geliştirdiği ’Dijital Dünyana Beni Dahil Et’ projesi ile okullara girdi Animasyon ve kaydedilmiş derslerin kullanımıyla öğretmen ve öğrencilere bilgi paylaşımı yapılabilecek bir platform oluşturması amaçlanan program sayesinde dersler artık boş geçmeyecek Öğrenciler bir site aracılığıyla hem kaydedilmiş dersleri izleyebilecek Hem de bilgi paylaşacak Gittiği her ülkede eğitim ihtiyacı ile karşılaştığını ifade eden İntel Dünya Başkanı Craig Barett "Yaşanılan en büyük zorluk ise içerik yaratılması oluyor Bu sorunu çözecek olan projemiz ile Türkiye bir ilki gerçekleştirecek" dedi

Eğitimin yerini tutmuyor

Teknolojinin gelişmesinde en büyük etkenin eğitim olduğuna dikkat çeken Barett şöyle konuştu: "Ülkeler açısından en değerli varlık iyi bir eğitim sistemine sahip olmak oluyor Günümüzde ne para ne de doğal kaynaklar iyi eğitimli bir nüfusun yerini tutamıyor Türkiye’nin de 18 yaşın altında genç bir nüfusa sahip olduğu düşünülürse en önemli yatırım alanı eğitim olmalıdır Türlkiye eğitim dışında sağlık teknolojilerine de yatırım yapmalı MR gibi tıbbi teşhis cihazlarının geliştirilmesine yatırım yapılması büyük önem taşıyor Bu da günümüzde sağlık harcamalarının kamunun en büyük giderlerinden birini oluşturmasından kaynaklanıyor "

Ürünler her ay değişir

Dijital Dünyana Beni Dahil Et projesinin yanısıra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Ülkelerin gelişmesinde teknoloji kullanımı konulu panelde de konuşan Barett şunları söyledi: "Biz de ARGE’ye de büyük önem veriyoruz Kendi ARGE merkezlerimiz ve mühendislerimiz dışında yeni parlak fikirlere ulaşabilmek için yeni merkezlerle işbirliği yapıyoruz Bugün dünya genelinde 300 civarında üniversite ile ARGE işbirliği anlaşmamız var Bizim sektörde ARGE o kadar önemlidir ki, Aralık ayına gediğinizde sattığınız ürünlerin yüzde 90’ı Ocak yaında sattıklarınızdan oluşmaz Sürekli yenilik ve gelişim gerektirir

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft’un her yıl 6-7 milyar doları ARGE yatırımına harcadığını ifade ede Barett şöyle devam etti: "Özellikle son 10-15 yılda Microsoft gibi bir devin rakibinin normalde ARGE’ye büyük yatırımlar yapan şirketler olması beklenir Ama durum böyle olmadı Microsoft’un en büyük rakibi bireyler oldu Bu bireylerin çoğunluğu da üniversite öğrencileriydi Microsot internet tarayıcısının en büyük rakibi Netscape oldu Yine öğrenciler tarafından kurulan Yahoo ciddi bir rakip konumuna geldi En son çıkan ise Google oldu Bu da gösteriyor ki her zaman büyük fikirleri hayata geçirmek için büyük şirketler uygun olmayabiiyor Bu da şirketlerin kár odaklı kuruluşlar olmasından kaynaklanıyor Bugün CEO’nuzun karşısına çıkıp ’Çok farklı bir fikrim var Ama para getirmek amaçlı değil’ derseniz hiç hoş karşılanmazsınız İşin ilginç yanı Microsoftun kurucusu Bill Gates de büyük fikri olan bireysel bir girişimciydi"

İhaleyi ilginç buldum

GEÇTİĞİMİZ hafta gerçekleştirilen 3N ihalesinin yeni gerçekleştirildiğini duyduğunu ifade eden Craig Barett şöyle konuştu: "Daha geniş bantlar, 4N teknolojisi varken bunu biraz ilginç buldum Şu an zaten 2-25N olarak kabul edersek 4N’ye yatırım yapmak daha mantıklı gözüküyor Ama Türkiye diğer ülkelerin izlediği süreci takip etmeyi seçti herhalde 3N’den sonra 4N gelecektir"

Proje ile öğrenci neler yapacak

Dersler boş geçse de öğrenciler sitede kaydedilmiş hazır dersleri izleyerek vakit geçirebilecek

Öğrenciler gezdikleri müzelerde gördüklerini fotoğrafları ve yorumlarıyla paylaşabilecek

Öğrenciler Beyaz Tahta uygulamasıyla belirli konularda yaptıkları çalışmaları sistemdeki tüm diğer öğrencilere aktarabilecek

Öğretmenler gün içinde hem öğrencileri, hem de diğer öğretmenler ile site aracılığıyla iletişim kurabilecek

Hedef 15 milyon öğrenciye ulaşmak

MİLLİ Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" eğitim portalı, Intel ve Türkiye’nin temel eğitim sistemini birbirine bağlayan 1 yıllık işbirliği sonucunda ortaya çıktı Web temelli içerik, Intel’in uluslararası World Ahead inisiyatifinin dijital içerik hedeflerine uygun şekilde, Türkçe ve yerel olarak geliştirildi Zaman içinde dersler ve ev ödevlerinden sunum ve videolara kadar, eğitime ilişkin giderek büyüyen bir içeriğe sahip olması hedeflenen portalın geliştirilmesi aşamasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat İçin Gençlik Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı’yla da işbirliği yapıldı Pilot olarak şu anda her okulda 10 öğretmen ve 60-100 kadar öğrencinin aktif katılımıyla dört ilkokulda uygulanan projenin öğrenim kaynakları sonraki aşamada Türkiye’deki 44 bin ilk, orta ve lise dereceli okulun tamamında hazır olacak 15 milyon öğrencinin ve 600 bin öğretmenin erişimine açılacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com