Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tanımamıştım

Ben Seni Böyle Tanımamıştım

Eski 12-03-2008   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Ben Seni Böyle Tanımamıştım

Yahya b eksem (rah) vefatından sonra rüyada görüldüKendisine 'yüce Allah sana nasıl muamele etti?'diye sorulduŞunları anlattı:
"Allah beni huzuruna aldı, bana "Ey kötü ahlaklı ihtiyar:Sen şunu şunu yaptın"dedibunun üzerine beni öyle müthiş bir korku sardı ki, şiddetini ancak Allah bilirBen,
"Ya Rabbi, bana senin hakkında böyle bahsedilmedi"dedimAllah Teala,
"Benim hakkında nasıl bahsedildi? diye sorduben,
"Bize kadar gelen bir kutsi hadiste senin şöyle buyurduğun nakledildi:
"Kulum benim hakkında nasıl düşünürse ben kendisine ona göre muamele ederimArtık hakkımda istediğini düşün" dedim
Bize bu hadisi Abdulrezzak,Mamerden,o da , Zühri'den o da Enes b Malik'ten, o da Peygamberin Hz Muhmmed'den (sav), o da yüce Zatınızdan nakletiBen bu habere göre senin bana azap etmeyeceğini düşünmüştüm"dedimBunun üzerine Allah Teala:
"Size benden bu hadisi nakleden Peygamberim doğru söylediOndan alıp nakleden Enes doğru söyledi,Zühri doğru söyledi,Mamer doğru söyledi, Abdulrezzak doğru söylei, sen de doğru söyledinSeni affettttim"buyurdu
Sonra bana güzel elbiseler giydirildi, önüme hizmetçiler kondu, onlarla birlikte cennete doğru yürüdümbu hali görünce,
"Allah'ım bu ne büyük saadet, ne güzel sevinç!"dedim

Dr Dilaver SELVİ'nin Ateşin yakmadığı aşık kitabından alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com