Ben Seni Böyle Tanımamıştım |
|
|
#1 |
|
meLankoLik_asaLet
|
Ben Seni Böyle TanımamıştımYahya b eksem (rah) vefatından sonra rüyada görüldü Kendisine 'yüce Allah sana nasıl muamele etti?'diye soruldu Şunları anlattı:"Allah beni huzuruna aldı, bana "Ey kötü ahlaklı ihtiyar:Sen şunu şunu yaptın"dedi bunun üzerine beni öyle müthiş bir korku sardı ki, şiddetini ancak Allah bilir Ben,"Ya Rabbi, bana senin hakkında böyle bahsedilmedi"dedim Allah Teala,"Benim hakkında nasıl bahsedildi? diye sordu ben,"Bize kadar gelen bir kutsi hadiste senin şöyle buyurduğun nakledildi: "Kulum benim hakkında nasıl düşünürse ben kendisine ona göre muamele ederim Artık hakkımda istediğini düşün " dedim![]() Bize bu hadisi Abdulrezzak,Mamerden,o da , Zühri'den o da Enes b Malik'ten, o da Peygamberin Hz Muhmmed'den (sav), o da yüce Zatınızdan nakleti Ben bu habere göre senin bana azap etmeyeceğini düşünmüştüm "dedim Bunun üzerine Allah Teala:"Size benden bu hadisi nakleden Peygamberim doğru söyledi Ondan alıp nakleden Enes doğru söyledi,Zühri doğru söyledi,Mamer doğru söyledi, Abdulrezzak doğru söylei, sen de doğru söyledin Seni affettttim"buyurdu![]() Sonra bana güzel elbiseler giydirildi, önüme hizmetçiler kondu, onlarla birlikte cennete doğru yürüdümbu hali görünce, "Allah'ım bu ne büyük saadet, ne güzel sevinç!"dedim ![]() Dr Dilaver SELVİ'nin Ateşin yakmadığı aşık kitabından alıntıdır
|
|
|
|