![]() |
Salavat Okumak |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Salavat OkumakSalavat okumak – Hikaye 1 Vaktiyle bir şehirde, salih bir kimse vardı ![]() ![]() Bir gece, rüyasında Resulü gördü, fakat, O Server, kendisine etmiyordu iltifat ![]() Dedi: (Ya Resulallah, ey Resul-i mücteba! Böyle davranmanıza sebep nedir acaba?) Peygamber Efendimiz buyurdu ki o zaman: (Hiç tanımıyorum ki, seni ben ey müslüman!) O kimse ağlayarak dedi: (Ya Resulallah! Ben, senin ümmetinden bir müslümanım Vallah ![]() Nasıl olur siz beni hiç tanımıyorsunuz ![]() Bir babanın, oğlunu tanıyıp bilmesinden, Daha fazla tanırım ümmetin hepsini ben ![]() Ben dahi ümmetinden bir kimseyim Vallahi ![]() ![]() Peygamber Efendimiz buyurdu: (Doğru dersin ![]() ![]() Ben ise ümmetimi, bana okudukları, Salavat miktarınca tanıyorum onları ![]() O esnada uykudan uyandı o müslüman ![]() ![]() O günden itibaren, her gün, belli bir miktar, Salavat okudu hep, ta ölünceye kadar ![]() Bir kaç gün olmuştu ki göreli bu rüyayı, Bir gece, gördü yine, Resul-i kibriya'yı ![]() Bu sefer muhabbetle bakıyordu yüzüne ![]() ![]() Salavat okumak – Hikaye 2 Bir gün, gayet fakir bir kimsenin, bir ara, İhtiyacı olmuştu beşyüz dirhem paraya ![]() Bir gece, Resulullah, rüyada o kimseye, Buyurdu ki: (Git Ebül Hasan-ı Kisai'ye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakir, Ebül Hasan'a giderek ertesi gün, Söyledi kendisine, selamını Resulün ![]() Lakin o inanmayıp, ilgi göstermeyince, Ona, bu salavatı hatırlattı hemence ![]() O zaman Ebül Hasan, fırlayarak yerinden, Secde-i şükre vardı, sürur ve sevincinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salavat-ı şerife okumak Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır ![]() Salavatın çeşitleri çoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimize salavat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz buyurdu ki, “Her kim günde yüz defa salavât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arşın gölgesi altında benimle berâberdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Salavat Okumak |
![]() |
![]() |
#2 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Salavat OkumakALLAH razı olsun esmer_yar Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Salavat Okumak |
![]() |
![]() |
#3 |
merve16
|
![]() Cevap : Salavat Okumakçok güzel bir konu olmuş teşekkürler Allah Razı Olsunnn
|