Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
okumak, salavat

Salavat Okumak

Eski 11-12-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Salavat Okumak

Salavat okumak – Hikaye 1

Vaktiyle bir şehirde, salih bir kimse vardı Lakin Resulullah'a salavat okumazdı
Bir gece, rüyasında Resulü gördü, fakat, O Server, kendisine etmiyordu iltifat
Dedi: (Ya Resulallah, ey Resul-i mücteba! Böyle davranmanıza sebep nedir acaba?)
Peygamber Efendimiz buyurdu ki o zaman: (Hiç tanımıyorum ki, seni ben ey müslüman!)
O kimse ağlayarak dedi: (Ya Resulallah! Ben, senin ümmetinden bir müslümanım Vallah
Nasıl olur siz beni hiç tanımıyorsunuz Halbuki bir hadiste şöyle buyurursunuz:
Bir babanın, oğlunu tanıyıp bilmesinden, Daha fazla tanırım ümmetin hepsini ben
Ben dahi ümmetinden bir kimseyim Vallahi Tanımanız lazımdı öyleyse beni dahi)
Peygamber Efendimiz buyurdu: (Doğru dersin Ve lakin sen hiç bana, salavat getirmezsin
Ben ise ümmetimi, bana okudukları, Salavat miktarınca tanıyorum onları)
O esnada uykudan uyandı o müslüman Ve yaptığı hatayı idrak etti o zaman
O günden itibaren, her gün, belli bir miktar, Salavat okudu hep, ta ölünceye kadar
Bir kaç gün olmuştu ki göreli bu rüyayı, Bir gece, gördü yine, Resul-i kibriya'yı
Bu sefer muhabbetle bakıyordu yüzüne (Seni şimdi tanıdım) buyurdu kendisine

Salavat okumak – Hikaye 2

Bir gün, gayet fakir bir kimsenin, bir ara, İhtiyacı olmuştu beşyüz dirhem paraya
Bir gece, Resulullah, rüyada o kimseye, Buyurdu ki: (Git Ebül Hasan-ı Kisai'ye O, Nişabur halkından, gayet zengin biridir Her yıl, onbin fakiri, parasıyla giydirir Benden çok selam söyle, sen o Ebül Hasan'a Beşyüz dirhem parayı, söyle de versin sana Rüyana inanmazsa, ona de ki, her gece, Yüz salavat okurken, dün unuttun sadece)
Fakir, Ebül Hasan'a giderek ertesi gün, Söyledi kendisine, selamını Resulün
Lakin o inanmayıp, ilgi göstermeyince, Ona, bu salavatı hatırlattı hemence
O zaman Ebül Hasan, fırlayarak yerinden, Secde-i şükre vardı, sürur ve sevincinden Dedi: (Al beşyüz dirhem, sarf eyle bir işine Al şu bin dirhemi de, Resulün şerefine Çünkü ben inandım ki, doğru imiş o rüyan Zira benim sırrımı eyledin bana beyan)

Salavat-ı şerife okumak

Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır

Salavatın çeşitleri çoktur Namazların son oturuşunda okunan salli barikler salavattır Peygamber efendimize salavat getirmek için Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed demek kâfidir En kısa salavat budur Namazda okuduğumuz, Salli barikleri okumak daha sevabdır

Peygamber efendimize salavat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Cebrail aleyhisselam "Sana kim salavat okursa, 70 bin melek ona salât okur Meleklerin salât okuduğu kimse Cennet ehli arasına girer" dedi İşi güçleşen, salavat okumayı çoğaltsın! Çünkü salavat, bütün sıkıntıları giderir, rızıkları artırır, işlerin hayırla bitmesini sağlar Salavat, Siratta nur, salavat okuyan da nur ehli olur Nur ehli olan da Cehennem ehli olmaz

Peygamberimiz buyurdu ki, “Her kim günde yüz defa salavât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arşın gölgesi altında benimle berâberdir Ve her kim benim için bir salavât-ı şerife getirirse, rahmet melekleri onun günahlarının affolması için duâ ve istiğfar ederler

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Salavat Okumak

Eski 11-13-2008   #2
fatmanur

ALLAH razı olsun esmer_yar
Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-13-2008   #3
merve16

çok güzel bir konu olmuş teşekkürler Allah Razı Olsunnn

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com