![]() |
Dersler IPOD'dan Takip Edilebilecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dersler IPOD'dan Takip EdilebilecekAnadolu Üniversitesi (AÜ)tarafından hazırlanan ANAPOD ders portalı projesi sayesinde örgün öğrenciler, sınıfta aldıkları dersleri video görüntüsü olarak izleyebilecek ![]() ![]() AÜ öğretim üyelerinin örgün eğitim öğrencileri için hazırladığı ANAPOD projesi yayına girdi ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenciler isterlerse bu dersleri bilgisayarlarına ve ipod gibi taşınabilir cihazlara da ücretsiz olarak indirebilecek ![]() Türkiye'de üniversiteler arasında ilk kez AÜ'nün gerçekleştirdiği ve Kasım 2007'de çalışmalarına başlanan ANAPOD projesinin altyapısı, 2008 yılının mart ayına kadar oluşturuldu ![]() Projeden herkesin faydalanabilmesi için, 10 bin saate yakın video, ses ve slayt gösterisini taşıyabilecek kapasiteye sahip çalışma alanı açıldı ![]() ANAPOD projesiyle AÜ öğrencilerinin dersi görsel materyaller ile daha zengin içerikli görmesi amaçlanıyor ![]() Her öğretim üyesinin sadece dizüstü bilgisayarını kullanarak hazırlayacağı ders kayıt ortamı, 3 dakikada kuruluyor ![]() Öğretim üyeleri herhangi bir uzmanın yardımına ihtiyaç duymadan istedikleri dersi anlatarak ister video, ister ses formatında ANAPOD sistemine Klayca aktarabiliyor ![]() |
![]() |
![]() |
|