Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hafif, iftar, mönüleri, sahur

Hafif İftar Ve Sahur Mönüleri

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hafif İftar Ve Sahur Mönüleri





Hafif iftar ve sahur mönüleri

Ramazan geldi; şimdi hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendirme, arındırma zamanı Oruç tutmanın sağlığınıza olan katkısını engellememek için, iftar ve sahur sofralarının mümkün olduğunca sağlıklı olmasına dikkat etmelisiniz Geleneksel lezzetlerimizin yağsız ve kalorisi düşük tarifleriyle bunu rahatça yapacaksınız

Balkabağı Çorbası

1 porsiyon 115 kalori
MALZEMELER

1300 gram balkabağı, 4 su bardağı süt, 1 adet soğan , 2-3 diş karanfil, bir tutam toz muskat, bir tutam kırmızı biber, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz

HAZIRLANIŞI

Balkabağını soyun, ufak ufak dilimleyin ve büyük bir kaba alın Üzerine sütü ve 1 bardak suyu ilave edin Tuz, muskat, dilimlenmiş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar kaynatın Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşi söndürün ve biraz soğuduktan sonra mikserden geçirin Zeytinyağını ekleyip, karıştırın ve servis edin Dilerseniz kırmızı biberle süsleyebilirsiniz

Bakla Çorbası

1 porsiyon 90 kalori

MALZEMELER

500 gram taze bakla, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı karabiber, 2 tutam kekik, 3 dilim limon ve tuz

HAZIRLANIŞI

Ayıkladığınız baklayı kaynar suda 10 dakika haşlayın Haşlandıktan sonra kabuğu yumuşamış olan bakla içlerini bıçak yardımıyla soyun Tencereye yağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Et suyu ve kekiği ekleyin Et suyu kaynadıktan sonra, soyduğunuz bakla içlerini de ekleyin Baklalar iyice yumuşuncaya kadar pişirin Tencerenin altını kapatın, biraz soğuduktan sonra süzgeçten veya mikserden geçirin Ayrı bir kapta, sütü ve nişaştayı eritin ve çorbaya karıştırın Bir taşım daha kaynattıktan sonra zeytinyağını ekleyin Dileyenler limon da sıkabilir


Kepekli Erişte

1 porsiyon 259 kalori

MALZEMELER

500 gram kepekli erişte, 2,5 su bardağı su, 200 gram tulum peyniri, 100 gram ceviz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 tutam taze fesleğen, 3 diş sarımsak ve 1 tutam kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Önce suyu kaynatın ve birkaç dakikadır kaynayan suya eriştileri atın Erişteler suyunu çekip, iyice yumuşadıktan sonra ateşin altını kapatın Ayrı bir kapta, tulum peyniri, iri iri dövülmüş cevizi, sarımsağı, zeytinyağını ve doğradığınız fesleğen yapraklarını karıştırın Bu karışımı erişteye ekleyin ve kaşıkla çevirin Kırmızı biberle süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.