![]() |
En Eski Türk İçeceği Boza |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Eski Türk İçeceği Boza![]() [size=16pt]En eski Türk içeceği boza VİTAMİN DEPOSU Boza, ilk olarak Orta Asya Türkleri tarafından 900 yıllarında yapılmaya başlanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boza her mevsim bulunsa da kışın içilmesi öneriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bozanın faydaları * Bozanın mayalanması sırasında oluşan laktik asit, hazmı kolaylaştırmada çok yardımcıdır ![]() * İçerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi bulunur ![]() * Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur ![]() * Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır ![]() * İçerdiği laktik asit nedeniyle bağırsak florasını düzenleyici role sahiptir ![]() * Mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu yönde etkiler ![]() * B kompleksi vitaminleri içerdiğinden beslenmede önemli role sahiptir ![]() * Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır ![]() * Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir ![]() * İçerdiği mayalar sayesinde emziren annelerde süt yapımını artırır ![]() |
![]() |
![]() |
|