KRDNZ
|
‘Annemi Hapsedip Ölümünü Seyrettim’
Öz kızına ‘özel mahzen’inde 24 yıl boyunca tecavüz eden Josef Fritzl’den bir vahşet öykÜsü daha  Fritzl, kendisini küçükken döven annesini yıllarca bir odaya kapattığını ve kadının o odada öldüğünü itiraf etti
24 yıl boyunca kızını bodrumda kilitleyip seks kölesi olarak kullanan Josef Fritzl’in, annesini de ölünceye kadar penceresiz bir odaya hapsettiği ortaya çıktı Öz kızı Elizabeth’i yıllarca kilerde kilitli tutan ve ondan 7 çocuk sahibi olan Fritzl annesini, kendisini sürekli dövdüğü için hapsettiğini söyledi
Cani Fritzl, psikoloğuyla görüşmelerinde, annesini sevmek için çok çaba gösterdiğini, ancak yaşı ilerledikçe bunun nefrete dönüştüğünü ve sonunda annesinden intikam aldığını anlattı Fritzl, “Beni hep döverdi, yerde kan gölü içinde yatıp kalana kadar” dedi Yıllar sonra annesini hapsederek geçmişte yaşadıklarının intikamını aldığını söyleyen Fritzl, “Onu evin üst katındaki bir odaya hapsettim Pencereyi tuğlayla ördüm ve böylece bir daha hiç gün ışığı göremedi” diye anlattı Sapık Avusturyalının annesinin 1980’de öldüğü öğrenildi
‘TECAVÜZ’ İÇİN DOĞDUM
Yargı karşısına çıkmadan önce, kendisiyle görüşen psikoloğun, kızı Elizabeth’i hapsetme fikrinin de buradan gelip gelmediğini sorması üzerine Fritzl, “Dürüst olmak gerekirse bunu düşünmedim, kızım olduğunu düşünmedim Onu her zaman karım, eşim olarak gördüm” dedi Fritzl psikologla konuşmalarında, “Ben bir tecavüzcü olarak doğdum Kötülük damarım var” dediği de bildirildi
ETERLE BAYILTTI, DÖVDÜ
Hiç kimse bu trajediyi nasıl fark etmedi? Her gün selamlaşan, iki çift laf eden Fritzl’in komşularının yaşanan dehşetten nasıl haberleri olmadı? Cani babanın, 78 yaşındaki karısı Rosemarie  Ya o nasıl olup da bodrumda yaşananları fark etmedi? Çünkü Josef, karısını ikna etmek için mükemmel bir senaryo yazmıştı
Josef, Elizabeth’e daha 11 yaşındayken cinsel tacizde bulunmaya başladı 1984 yılında 18 yaşına gelen kızı Elizabeth’i eterle bayıltıp bodrum katına kapatan Fritzl, sonrasında döverek sersemlettiği kızına defalarca tecavüz etti Karısına, ‘Elizabeth’in evden kaçtığını’ söyledi Komşularına ise ‘Beni aramayın’ diye not bırakan kızının bir tarikata katıldığını anlattı Birkaç yıl arayla kapılarına ‘üç bebek bırakıldı’ numarasıyla, bu bebeklerin, kayıp kızları Elizabeth’in çocukları olduğuna hem yaşlı kadını hem de komşularını inandırdı
‘ÖLÜ BEBEĞİ’ YAKTI
Oysa sapık baba, bodruma kilitlediği kızını seks kölesi olarak kullanıyordu 1 70 metre yüksekliği, yaklaşık 50-60 m2 kullanım alanı olan banyolu-tuvaletli mahzen, birkaç bölmeden oluşuyordu 300 kiloluk demir kapı taktırdığı bu mahzende, Elizabeth’in 1996 yılında dünyaya getirdiği ikizlerden biri ölünce cani baba, bebeğin cesedini yakarak imha etti
3’ü torun gibi yetiştirilen, biri ölü doğan, diğer 3’ü ise hiç güneş yüzü görmeyip bodrumda tutulan çocuklar 29 Nisan 2008 günü polis operasyonuyla kurtarıldı 8 masum insanın hayatını karartan 73’lük cani Fritzl’in ne kadar ceza alacağını tüm dünya merakla bekliyor
SAPIKLIĞIN KRONOLOJİSİ
28 Ağustos 1984: Josef Fritzl, eter koklattığı 18 yaşındaki kızını bodruma kilitledi
29 Ağustos 1984: Polise kızı Elizabeth’in kayıp olduğunu bildirildi
19 Mayıs 1993: Evinin önüne 9 aylık kız bebek bırakıldığı hikâyesini uydurdu
15 Aralık 1994: Aynı şekilde, evin önünde 10 aylık bir kız bebek bulundu
3 Ağustos 1997: Bu kez de 15 aylık bir erkek bulundu
16 Aralık 2002: Elizabeth, bodrumda bir erkek bebek daha dünyaya getirdi
19 Nisan 2008: 19 yaşındaki ağır hasta Kerstin, üst kata bırakıldı Anne Elisabeth, hasta kızı için yardım istiyordu
26 Nisan 2008: Polis baskını sonrasında, baba Josef, kızını ve üç çocuğunu bodrumdan çıkardı Elizabeth, 24 yıldır yaşadığı işkence ve tecavüzü polise anlattı Anne ve çocuklar şimdi hastanede psikolojik tedavi görüyor
24 YIL EŞİNDEN GİZLEMEYİ BAŞARDI
ROSAMARİE Fritzl, kocasının, kızı Elizabeth’i seks kölesi olarak kullandığından haberdar değildi Elektronik mühendisi olan Josef, mahzenin kapısına şifreli elektronik bir kilit koymuştu Girişi yana kayan bir kütüphaneyle saklanmış bodrumun kapısını açan elektronik şifreyi Fritzl’den başka kimse bilmiyordu Yukarıda normal bir hayat süren yaşlı anne ve 3 torununun bodrum katına inmesi yasaktı
Polis mahzendeki her şeyi inceledi
EVE operasyon düzenleyen polis ekipleri sapık babanın kurduğu hapishane düzenini görünce şok geçirdi Kızını ve çocuklarını hapsettiği gizli bölmedeki tüm eşyalara incelenmek üzere el konuldu
GÜN IŞIĞI GÖRMEDİLER
EliZabeth’İn kapatıldığı bodrumda dünyaya getirdiği 19 yaşındaki Kerstin, 18 yaşındaki Stefan ve 5 yaşındaki Felix hiç gün ışığı görmeden büyüdü Talihsiz kız, babasının elinde geçirdiği günleri, “Cinsel ilişkiye girmeyi reddettiğimde bunun acısını çocuklardan çıkaracağını biliyordum Bize kötü davranacağını, bizi tekmeleyeceğini biliyorduk” sözleriyle anlatıyor, “Kaçmaya kalkarsanız, hepinize birden zehirli gaz veriririm” diye tehdit ettiğini söylüyordu
Elizabeth’in ve ‘babasından’ olan çocuklarının dramı, büyük kızı Kerstin’in ağır hastalanması üzerine gün ışığına çıktı ‘Akrabayla ilişkinin’ yol açtığı kalıtsal bir hastalığı bulunan genç kız, yoğun bakıma alındı Doktorlar, kızın annesiyle görüşmek için ısrar etti Polisin Friztl’in evinde arama yapması üzerine sapık baba Josef, bodrumdaki zavallı tutsaklarını çıkarmak zorunda kaldı Avusturya basını, kızını ve 3 çocuğunu bodrumda alıkoyduğunu itiraf eden sapık Josef Friztl’i ‘Canavar Baba’ olarak manşetlere taşıdı
(AKŞAM)