|  | Bira Mayası |  | 
|  08-27-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bira MayasıMantarlar grubunda yer alan bir hücreli canlı  Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücreleri olan mayalar, genellikle bir araya gelmiş yığınlar hâlinde bulunur  Oksijensiz koşullar altında bakteri ve mayalarda görülen şeker moleküllerinin parçalanarak enerji açığa çıkması olayına ?mayalanma? (fermantasyon) denir  Mayalar doğada çok yaygın olarak bulunurlar  Mayalandırma yoluyla baldan bal şarabı, malttan bira, üzüm suyundan da şarap yapımı çok eski çağlardan beri bilinmektedir  Mayalanma olayının nasıl gerçekleştiği bilimsel olarak ilk kez 19  yüzyıl ortalarında ünlü Fransız bilgini Louis Pasteur (Luis Pastör) tarafından açıklanmıştır | 
|   | 
|  | 
|  |