![]() |
En İrağıma Gitsin.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En İrağıma Gitsin....Gece! Katran karası ellerini çek üzerimden! Değme! İniltilerini sus! Sus gece! Sıra bende! ![]() ![]() Ayazlarda kalemi kana bulama vaktidir ![]() İçimi parçalarcasına ![]() İçimin sızısına çığlık çığlığa susmalı şimdi! Gece melâlinde yâr… Ahım sığmazken içime Söyle! Sen hangi yastıklarda susturursun ağlamalarını ?! İçinin sızısını hangi duayla dindirirsin? Canın yaprak yaprak dökülür bilirim ![]() güneş görsede suretin ![]() ![]() Sesine ayrılık kaçtığından beri susmak en asil sözdü senin lügatinde ![]() Bense dökülendim ardına ![]() ![]() Ardında dağıttığın harfleri toplayandım ![]() ![]() ![]() Yokluğunda hepi topu cılız sesli bir avuntuydu ![]() Tutunup kalktığım ![]() ![]() ![]() Sustun! Sevinçleri düşürdüm yırtılan ceplerimden ![]() ![]() Yaşamaktan çevirdim yüzümü ![]() İnine çekildi deli düşlerim Bu şehre yüzümü döktüm pencerelerden ![]() ![]() Kimseler görmedi ![]() ![]() Susarak ağladım en çok! ![]() ![]() ![]() Ve ellerimi kanatırcasına yazdım!… Sen yoktun Sızımı savurdum rüzgarlara ![]() ![]() Koyu bir hüzne dağıttım saçlarımı ![]() Toplayamadım ![]() ![]() Usul usul salındı hüzün Ellerini gözlerimde gezdirdi ![]() ![]() ve yokluğunda adıma en çok HÜZÜN dendi ! Ellerim vardı kırılgan ![]() ![]() Ahu efgânlarımda bir onlar yoldaştı bana bir de sesim ![]() ![]() Tutunamadım göğüne! Uzanamadım! ![]() ![]() Asılı kaldım uçurumlarında ![]() ![]() Çıkmazlarında yollarımı şaşırdım ![]() ![]() Bak ellerime! Parmak uçlarımda tadımlık sevinçlerim ![]() ![]() Kulaklarımı tırmalarcasına sâlâsını duyuyorum benliğimin ![]() ![]() ![]() Bilir misin ki kaç SEN geceyle dilimlendi içim? ![]() Yâr! bilebilir misin? Ömrümce kaç zindanla doldu gözlerim?! Kaç sızı oturdu gamzelerine yüreğin? Seslenmek ırağına ![]() bir yudum söz beklemek alfabenden ![]() faydasız artık bilirim! Bilirim ![]() Yine kendime döner çığlık çığlığa sesim… Belki de harfleri yutmalıyım dudağımda ![]() ![]() Yakmalıyım şiirleri ![]() Ateşe vermeliyim! ![]() ![]() Gel o zaman ![]() ![]() ![]() Sızıma değmesin! ![]() ![]() Ben geceden döndüm yüzümü ![]() ![]() El verdim suskuya ve duaya ![]() ![]() Söyle geceye ![]() ![]() ![]() Ne olur ardım sıra gelmesin! Yoruldum artık! Yeter!… Bana Aşk’tan söyletmesin ![]() ![]() İçime konuşma vaktidir şimdi… … Bozguna uğrasın harfler ![]() ![]() En ırağıma gitsin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|