**Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir** |
|
|
#1 |
|
su perisi
|
**Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir**1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın Vidayı öyle takın2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun 3) Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin ![]() 4) Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz 5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyunve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesinigezdirin İzden eser kalmadığını göreceksiniz6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin Açıksa zedelenebilirler ![]() 7) Üst üste koyduğunuz bardak lar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun Bardakların kolayca çıktığınıgöreceksiniz ![]() 8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine* yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayıp yıkayın Üzerinde hiç birleke ve çizilme oluşmayacaktır ![]() 9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindanütü yapmak daha kolay olacaktir ![]() 10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasirmakinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir![]() 11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunu z ![]() 12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklarinizsismeyecektir 13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin 14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir ![]() 15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir![]() 16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasiniönleyecektir ![]() 17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çokyararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlartarafindan tavsiye edilir 18) Duvariniza çivi çakaca giniz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisiniçatlatmamis olacaksiniz ![]() 19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanilir durumdaolup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz![]() 20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir![]() 21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun ![]() 22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin Daha kolay pisecektir![]() 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler![]() 24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz ![]() Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur ![]() 25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimiyumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz![]() 26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag![]() yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir ![]() 27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin 28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin ![]() 29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin ![]() 30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlard an içine de koyun Böylece daha lezzetli olur![]() 31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir ![]() 32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin![]() 33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini isetavugun içerisine yerlestirin tavugunuz nar gibi kizaracaktir![]() 34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin Firinakoymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir![]() 35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatliceçektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz *36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin ![]() 37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun ![]() 38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra karisimitavaya alin ve ocagin altini kisin ![]() 39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginizsogan parçalarini saklamayin ![]() 40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin Kokteylleriniçerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir 41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz ![]() 42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isitti ginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun Tencereniniçerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun Buharda isitilantavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir ![]() 43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin ![]() 44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar *misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler *45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolaycaçikartabilirsiniz ![]() 46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz ![]() 47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin ![]() 48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir ( Fazla sürmeyin![]() |
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir** |
|
|
#2 |
|
haticee
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir**tesekkrler emeğine sağlık |
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir** |
|
|
#3 |
|
feraye
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir**çok saĞOL PRATİK BİLGİLER İÇİN
__________________
|
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir** |
|
|
#4 |
|
bonsoir
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir**Verdiğiniz bu yararlı bilgiler için tşkr Su Perisi ![]() :notworthy:
|
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir** |
|
|
#5 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : **Pratik Bilgiler, Lazım Olabilir**Teşekkürler Su perisi
|
|
|
|