İki Renkli Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Kurabiye Tarifi 5 su bardağı pudra şekeri[*]1 paket (250 gr) margarin (eritilmiş)[*]3 5 su bardağı un[*]1 paket kabartma tozu[*]1 yemek kaşığı kakao[/list]Hazırlanışı:1 Yumurtaların sarılarını beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun Mikserle şeker tamamen eriyene kadar karıştırın![]() 2 Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin![]() 3 Unu ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin (3 5 bardak oda sıcaklığına göre az veya fazla gelebilir) Yumuşak bir hamur elde edin![]() 4 Hamuru iki eşit parçaya ayırın Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun![]() 5 Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın![]() 6 Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın 7 Rulonun çok fazla kalın olmaması lazım Bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin![]() 8 35-40 dakika kadar buzdolabında bekletin![]() 9 Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalara kesin![]() 10 Fırını kek ayarında 180C’ye getirin ısınsın (önceden ısıtılmamış fırına koyarsanız kurabiyeler yayılır)11 Halkaları yağlanmamış tepsiye dizin 12 Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin![]() Alıntı
|
|
|
|