Eskişehir Düğün Corbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir Düğün CorbasıDüğün Çorbası Nasıl Yapılır?-Düğün Çorbası Tarifi-Düğün Çorbası Yapılışı Göceli Tarhana Kullanılacak malzeme (8 Kişilik) 500 gr göçe (veya yarma)500 gr süzme yoğurt1 su bardağı nohut 1 su bardağı yeşil mercimek 8 bardak su veya et suyu 100 gr tereyağ veya margarin 1 avuç yarpız (Kurutulmuş yabani nane) ve tuz 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı unHazırlanışı: Daha önce ıslanıp haşlanan göçe (veya yarma) suyu süzülüp 500 gr süzme yoğurtla iyice karıştırılıp dinlenmeye bırakılır Yine daha önce ıslanmış olan 1 er su bardağı nohut ve yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar ve suları çekinceye kadar haşlanır ve diğer karışıma katılır 8 su bardağı su veya et suyu (soğuk) ilave edilip karıştırılarak çırpılmış 1 yumurta ve 2 çay kaşağı un da ilave edilir Kanştıra kanştıra orta ateşte iyice pişirilir (Tuz atılarak)Eritilmiş 100 gr tereyağ veya margarinde yarpız (kurutulmuş yabani nane) yakılarak çorbanın üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır arzuya göre acı biber veya karabiberde kullanılabilir
|
|
|
|