Balik Corbasi 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik Corbasi 1Balık Çorbası Nasıl Yapılır?-Balık Çorbası Tarifi-Balık Çorbası Yapılışı MALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 kuru soğan 1 havuç 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 5 litre su4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 taze soğan 2 pırasa 5 diş sarmısak 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı kekik 6 dilim ekmek 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı rakı 2 portakal kabuğu Tuz karabiberHAZIRLANIŞI Balıkları temizleyerek kıyılmış havuç maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın Halka halka doğranmış soğan pırasa kıyılmış 4 diş sarmısak kekik safran salça ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun Rakı ve tuzunu ekleyin![]() Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın Bir diş sarmısağı ezerek mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın
|
|
|
|