|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çalı, çiçeği, çorbası, tarifiçalı, yapılışı |
Çalı Çiçeği Çorbası Tarifi-Çalı Çiçeği Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çalı Çiçeği Çorbası Tarifi-Çalı Çiçeği Çorbası YapılışıÇalı Çiçeği Çorbası Tarifi-Çalı Çiçeği Çorbası Yapılışı Malzemeler : 1/2 kg çileklik (çalı çileği) - 2 adet soğan - l çay bardağı mısır yarması - l kaşık salça - l su bardağı kuru fasul-(Terbiyeden-Yoksunum)-ye - l adet soğan - 2 kaşık tereyağı hazırlanışı: Ayıklanmış çileklik (çalı çileği) kaynamakta olan suya ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-narak haşlanır Süzülür ve sıkılarak doğranır Bir tencereye ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-yulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir Doğranmış çileklikler kaynamakta olun suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir Diğer ta-(Terbiyeden-Yoksunum)-raftan ince bir şekilde kıyı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur kaynamakta olan çorbaya ilave edilir 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır
|
|
|
|