Katıklı Çorba Tarifi-Katıklı Çorba Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katıklı Çorba Tarifi-Katıklı Çorba YapılışıKatıklı Çorba Tarifi-Katıklı Çorba Yapılışı Malzemeler 2 Su bardağı buğday 1 Demet dereotu 1 Kilo yoğurt Yarım su bardağı kuru fasulye Tuz karabiber Hazırlanışı Fasulyeleri akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın Buğdayı ayıklayın ve 6 su bardağı kaynar suda 1 saat bekletin Daha sonra 45 dakika haşlayın ve suyunu süzün Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırparak karıştırın tuz ve karabiber katıp ısıtın İçine haşladığınız bulguru ve fasulyeleri katın İncecik kıydığınız dereotu ile karıştırıp servis yapın
|
|
|
|