|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| armutlu, çorbası, tarifiarmutlu, tere, yapılışı |
Armutlu Tere Çorbası Tarifi-Armutlu Tere Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Tere Çorbası Tarifi-Armutlu Tere Çorbası YapılışıArmutlu Tere Çorbası Tarifi-Armutlu Tere Çorbası Yapılışı Malzemeler : Bir bağ tere 4 orta boy armut (ince kabuklu sarı armutlardan kabuğu ile birlikte dilimlenmis)4 su bardağı tavuk suyu (yaklaşık 1 litre) 120 ml sıvı krema (yarım paketten 2 kaşık fazla) 1 limonun suyu tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı tereyeğ 1 yemek kaşığı un 2 diş sarımsak Tabağı süslemek için : Bir parça rendelenmiş kaşar peyniri Bir dilim kızarmış ve küp şeklinde kesilmiş istediğiniz cins ekmek Yapılışı: 1) Terelerin bir kaç tanesi tabakları süslemek için ayrılıp kalan tereler yıkanır ve kevgirde süzülmeye bırakılır![]() 2) Tencereye suyu süzülmüş tereler saplarıyla beraber armut dilimleri tavuk suyu ve biraz tuz konulur Kaynamayınca başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika ağır ateşte pişirili ve ocağın altı kapatılarak çorba soğutulur![]() 3) Soğuduktan sonra çorbayı pütürsüz hale gelinceye kadar blendırla iyice çekelim İçine sıvı kremayı limon suyunu karabiber ve eğer gerekiyorsa bir parça daha tuz ilave ederek iyice karıltıralım![]() 4) Bu arada tavaya bir kaşık tereyağ koyarak eritelim Ezilmiş sarımsağı ve unu ilave edip unu iyice kavuralım Un kavrulduktan sonra içine bir kaç kaşık çorbadan alarak karışımı pürüzsüz -bir hale getirelim ve unlu karışımı yedirerek çorbaya ilave edelim (Deniz çorbanın kıvamının --koyuca bir tarhana çorbası kıvamında olmalı diyor)5) Çorbayı tekrar ocağa koyup kaynatmadan iyice ısıtalım kesinlikle kaynatma yok![]() ![]() ![]() 6) Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kızarmış küp kesilmiş ekmek rende kaşar peyniri ve terelerle süsleyerek servis yapalım
|
|
|
|