|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| alman, çorbası, patates, tarifialman, usulü, yapılışı |
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası YapılışıAlman Usulü Patates Çorbası Tarifi-Alman Usulü Patates Çorbası Yapılışı Malzemeler • 5 adet patates • 3 yemek kaşığı sıvı margarin • 3 adet pırasa • 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon) • 1 adet kuru soğan • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz?karabiber Tarif Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz![]() Pırasaları ayıklayıp bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız![]() Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp piyazlık doğrayınız![]() Derin bir tencerenin içinde sıvı Smargarini kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz![]() Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip sote etmeye devam ediniz![]() En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri et suyunu tuz- karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız![]() Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip servis tabağına alınız![]() Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis ediniz
|
|
|
|