![]() |
Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyinli Beykoz Kebabı TarifiBeyinli Beykoz Kebabı Tarifi Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi Resimli Beyinli Beykoz Kebabı Tarifi Beyinli Beykoz Kebabı Malzemeler: 750 gr koyun eti 6 çorba kaşığı sıvıyağ 4 tane patlıcan 2 orta boy soğan 2 ![]() 1 tane koyun beyni 2 tane orta boy domates 1 kaşık tuz ![]() Yapılışı: Patlıcanları uzunlamasına dörder halinde doğradıktan sonra bunların üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin ve bu süre sonunda sıkıp yağda yalnız bir tarafları pembeleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() Öte yandan etin kemiğini çıkararak altı parçaya bölün ve bunu da da kızgın yağda karartmadan kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki domatesli etlere sıvıyağ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öte yanda zarı soyulmuş ve haşlanmış beyni altı eşit parçaya bölerek patlıcan sarılı etlerin üzerine koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|