|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balık, çorbası, füme, tarififüme, yapılışı |
Füme Balık Çorbası Tarifi-Füme Balık Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Füme Balık Çorbası Tarifi-Füme Balık Çorbası YapılışıFüme Balık Çorbası Tarifi-Füme Balık Çorbası Yapılışı Gerekli malzeme: 1 orta büyüklükte alabalık fileto 2 taze soğan 4 su bardağı su 2 ortaboy patates 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı pirinç 3-4 dal maydanoz tuz yapılışı Soğanları ince ince kıyın Patatesleri küp doğrayın Soğanlarla birlikte 4 su bardağısuda diri kıvamda haşlayın Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin 10-15 dakika pişirin![]() Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın Çorbaya ilave edin Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin Pirinç yumuşayana dek pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|